دوربین IP یا دوربین مداربسته تحت شبکه چیست؟

افزایش امنیت محیط نظارت آن از طریق دوربین IP امروزه صورت می گیرد.

اگر شما می‌خواهید برای منزل، باغ، ویلا و یا محیط کسب و کارتان جهت افزایش امنیت و نظارت دوربین‌های مداربسته ای خریداری کنید، در این مقاله یکی از جدیدترین انواع دوربین‌های مداربسته یعنی دوربین IP را معرفی می‌کنیم. امروزه دوربین IP یا به اصطلاح دوربین‌های تحت شبکه رشد چشمگیری داشته اند و این امکان را به کاربر میدهد تا در هرجایی از دنیا باشد، بتواند به وسیله اینترنت و یک گوشی محیط خود را به صورت آنلاین نظارت کند. جالب است بدانید که ما در این مقاله از مجله برقیجات به سیر تا پیاز دوربین‌های تحت شبکه می‌پردازیم و اطلاعات جامعی در اختیار شما قرار می‌دهیم تا با دوربین آی پی آشنایی کاملی داشته باشید.

تعریف دوربین تحت شبکه یا دوربین IP

دوربین IP که مخفف عبارت Internet Protocol است در سال 1996 برای اولین بار رونمایی شد. در این دوربین‌ها شما می‌توانید کیفیتی بین یک الی سی پیکسل و رزولوشنی بین 720 الی p1080 را انتظار داشته باشید. جالب است بدانید که با دوربین‌های آی‌پی شما می‌توانید تمامی تصاویر را به صورت زنده و لحظه‌ای از طریق اینترنت در هر جایی که در دنیا باشید دریافت کنید.

از دیگر ویژگی‌های جالب دوربین‌های آی‌پی نیز می‌توان به اضافه کردن حسگرهای مجزا اشاره کرد. شما می‌توانید حسگرهایی مانند حسگرهای حساس به گرما، حرکت، سنسور پلاک خوان و غیره را به دوربین مداربسته تحت شبکه اضافه کنید. لازم به ذکر است که این دوربین‌ها ابتدا تصاویر ضبط شده را در حافظه داخلی خود پردازش می‌کنند و سپس آن را به دستگاه NVR جهت ذخیره سازی دائمی منتقل می‌کنند.

 

دوربین های شبکه از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که می توان به مواردی مانند دوربین آی پی و دستگاه nvr اشاره کرد.

دوربین تحت شبکه چه اجزایی دارد؟

به صورت کلی دوربین‌های تحت شبکه دارای 9 اجزای مختلفی هستند که در ادامه به صورت تک به تک به معرفی آن‌ها می‌پردازیم. این موارد عبارتند از:

  • دوربین IP: با اهمیت‌ترین اجزای سیستم مداربسته‌های تحت شبکه، دوربین IP است. وظیفه این دوربین در سیستم مداربسته تحت شبکه، ضبط تصاویر با کیفیت بالا و انتقال آن‌ها از طریق اینترنت به دستگاه NVR است.
  • دستگاه ضبط تصویر یا NVR: برای ضبط و دریافت تصاویر در سیستم مداربسته‌های تحت شبکه، از یک سرور مرکزی کمک می‌گیرند. اما در این میان، برای نمایش تصاویر به صورت آنلاین و آفلاین و انتقال تصاویر از دستگاه NVR بهره می‌برند.
  • هارد دیسک: اگر قصد دارید دوربین‌های IP تصاویر را با کیفیت فوق‌العاده ضبط کنند، باید به فکر تهیه یک هارد دیسک با کیفیت باشید؛ زیرا کیفیت تصاویر ضبط شده به کیفیت هارد دیسک بستگی دارد.
  • منبع تغذیه دوربین: یکی دیگر از اجزای دوربین‌های تحت شبکه، منبع تغذیه دوربین است. لازم به ذکر است که تغذیه این دوربین‌ها در دو حالت امکان‌پذیر است. در حالت اول، می‌توانید از سوئیچ‌های POE استفاده کنید و در صورت عدم وجود این مورد، می‌توانید از آداپتورهای 12 ولت DC کمک بگیرید.
  • سوئیچ شبکه: سوئیچ‌های شبکه یکی دیگر از ضروری‌ترین تجهیزات دوربین‌های تحت شبکه است. در یک شبکه مداربسته IP، شما تنها با سوئیچ شبکه قادر خواهید بود تجمیع دوربین‌ها و تغذیه آن‌ها را انجام دهید.
  • کابل شبکه: کابل شبکه از دیگر موارد بسیار مهم برای سیستم‌های تحت شبکه دوربین مداربسته است؛ چرا که برای انتقال تصاویر دوربین IP به سوئیچ و همچنین به دستگاه NVR از کابل شبکه استفاده می‌شود.
  • کابل برق: در سیستم‌های دوربین مداربسته شبکه، یک کابل برق از NVR تا جایی که دوربین IP قرار گرفته است وجود دارد. وظیفه کابل، تغذیه دوربین‌ها به وسیله آداپتور است.
  • سوکت RJ45: بری اتصال تجهیزات مدار بسته به شبکه از سوکت RJ45 استفاده می کنند.
  • سوکت برق: از سوکت برق نیز برای وصل کردن کابل برق به دوربین و نیز تغذیه استفاده می‌شود.

 

آشنایی با مزایای استفاده از دوربین IP

5 مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه

در این قسمت به مزایای دوربین‌های IP آشنا خواهید شد و تمامی این موارد شما را ترغیب می‌کنند به جای استفاده از دوربین‌های آنالوگ، دست به انتخاب دوربین‌های IP کنید. از مهمترین مزایای دوربین‌های IP می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- عدم رشد دوربین آنالوگ

از آنجایی که رشد و پیشرفت دوربین‌های آنالوگ به اتمام رسیده است، دیگر امروزه دوربین‌های آنالوگ تولید و روانه بازار نمی‌شوند. لازم به ذکر است که دوربین‌های آنالوگی که امروزه در بازار مشاهده می‌کنید، همگی از موجودی‌های مانده‌ی شرکت‌های تولیدی دوربین‌های آنالوگ هستند. در این میان، دوربین‌های تحت شبکه به دلیل اینکه در کیفیت بالا، امکانات بی‌شمار و قیمت مناسب ارائه می‌شوند، جای دوربین‌های آنالوگ را به صورت کامل در بازار گرفته‌اند.

2- نصب و راه اندازی آسان

نصب و راه‌اندازی دوربین‌های تحت شبکه بسیار آسان است و حتی شما می‌توانید خودتان اقدام به نصب و راه‌اندازی این دوربین‌ها کنید. اما لازم به ذکر است که اگر برای نصب و راه‌اندازی دوربین‌های IP از یک فرد متخصص کمک بگیرید، می‌تواند در کمترین زمان و به بهترین شکل ممکن این کار را برای شما انجام دهد.

3- بالا بودن کیفیت تصاویر

کیفیت دوربین‌های IP قابل مقایسه با دوربین‌های آنالوگ نیست، چرا که دوربین‌های IP از کیفیت بالایی برخوردار هستند. شما با استفاده از دوربین‌های IP می‌توانید تصاویر را با جزئیات بالا ضبط کرده و آنها را به صورت واضح مشاهده کنید. البته نباید فراموش کنید که زاویه دید دوربین‌های IP نیز دو الی سه برابر دوربین‌های آنالوگ است.

4- قیمت مناسب

قیمت تجهیزات مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین‌های آنالوگ با وجود گران‌قیمت بودن، مقرون به صرفه‌تر است؛ چرا که امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. دوربین‌های مداربسته فقط اقدام به ضبط تصاویر نمی‌کنند، بلکه ویژگی‌های مختلفی از جمله مکالمه دو‌طرفه، زوم چندمرحله‌ای و … را در اختیار شما قرار می‌دهند.

5- کنترل بیشتر

آیا می‌دانستید که شما با استفاده از دوربین‌های مداربسته تحت شبکه می‌توانید در هر جایی از دنیا باشید، تصاویر مداربسته را به صورت آنلاین و لحظه‌ای مشاهده کنید؟ شما فقط با متصل شدن به اینترنت و با استفاده از یک گوشی موبایل خود می‌توانید تمامی تصاویر را به صورت زنده مشاهده کنید و تنظیمات لازم را انجام دهید! لازم به ذکر است که نگران پهنای باند اینترنت خود نباشید، چرا که شما می‌توانید حتی با پهنای باند محدود اینترنت، تصاویر ضبط شده دوربین‌های مداربسته را مشاهده کنید.

طرز کار دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین‌های IP تصاویر را از محیط دریافت می‌کنند و سپس آن‌ها را به داده‌های دیجیتالی تبدیل می‌کنند. سپس تمامی داده‌ها را به دستگاهی که برای ضبط تصاویر استفاده می‌شود، ارسال می‌کنند. برای تسهیل تعامل و برقراری ارتباط میان دستگاه‌های ضبط و دوربین‌های IP، امروزه از پروتکل‌های مختلفی مانند ONVIF استفاده می‌شود. با استفاده از این پروتکل، امکان بهینه‌سازی ارتباط بین دستگاه و دوربین IP فراهم می‌شود.

بنابراین، اگر در سیستم مداربسته تحت شبکه خود یک دستگاه NVR و یک پروتکل ONVIF داشته باشید، ارتباط بین دوربین و دستگاه ضبط تصاویر بسیار آسان می‌شود و از بروز مشکلات مختلف جلوگیری می‌شود.

 

نحوه کار دوربین های شبکه به این شکل است که ابتدا تصاویر را از محیط دریافت می کنند و به دستگاه nvr جهت ذخیره سازی ارسال می کنند.

 

نحوه انتقال تصاویر در دوربین‌ آی پی

برای انتقال تصاویر در دوربین‌های مداربسته IP، ابتدا دوربین‌ها از طریق کابل شبکه RJ45 به سوئیچ شبکه متصل می‌شوند. در این میان، برای انتقال داده‌های تصویری دوربین‌های مداربسته IP، سوئیچ از طریق شبکه‌های کامپیوتری و اینترنت کمک می‌گیرد.

سپس سوئیچ تصاویر را از طریق پورت خارجی خود به دستگاه NVR منتقل می‌کند. لازم به ذکر است که وظیفه اصلی دستگاه NVR مدیریت و ذخیره‌سازی تصاویر است. همچنین، با طی کردن این روند می‌توان تصاویر را از راه دور نیز مشاهده کرد، زیرا تصاویر به صورت دیجیتال منتقل می‌شوند.

مشکلات رایج در دوربین‌های مداربسته IP

با وجود مزایای زیادی که دوربین‌های IP دارند، مشکلات خاصی نیز برای کاربران ایجاد می‌کنند. از جمله مهمترین مشکلاتی که دوربین‌های مداربسته IP ایجاد می‌کنند می توان به مواردی مانند اتصالات و برق دوربین مداربسته، ایرادات موجود در کابل کشی، فراموشی رمز عبور دوربین و مشکلات شبکه اشاره کرد.

دوربین IP؛ ابزاری برای نظارت محیط به صورت آنلاین

در این مقاله از سایت برقیجات به معرفی کامل دوربین IP پرداختیم. ویژگی‌های دوربین‌های آی‌پی با دوربین‌های آنالوگ قابل مقایسه نیست، چرا که دوربین‌های آی‌پی امکانات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهند. به طور کلی، اگر قصد دارید محل مورد نظر خود را به صورت لحظه‌ای و آنلاین کنترل کنید، حتماً از دوربین‌های تحت شبکه استفاده کنید، زیرا می‌توانید به صورت آنلاین محیط خود را نظارت کنید. شما می‌توانید در سایت برقیجات برای خرید دوبین مداربسته IP مناسب خود اقدام کنید و به مقایسه انواع مختلف آنها بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

Add New Playlist