امروزه آنتن سیماران در بازار محبوبیت خوبی کسب کرده است و فروش خوبی دارد. این برند آنتن های خود در انواع مختلف به بازار عرضه میکند تا بتوانند به اکثر نیاز ها پاسخ دهند. به صورت کلی، آنتن ها نقش یک گیرنده را دارند که سیگنال های تلویزیونی و رادیویی را دریافت میکنند و سپس آن ها به تلویزیون انتقال میدهند تا سیگنال های دریافتی بر روی تلویزیون نمایش داده شوند. در ادامه انواع آنتن سیماران و مدل های آن مورد بررسی قرار میگیرند.
فهرست عناوین
Toggleانواع آنتن سیماران
آنتن های سیماران میتوانند بسته به نوعی که دارند برای برج های شلوغ تا خانه های ویلایی و ساختمان هایی که شرایط نصب آنتن بر روی پشت بام را ندارند استفاده شوند. سیماران، آنتن های خود را در سه نوع تولید میکند که هریک دارای قابلیت ها و شرایط نصب خاص خود هستند.
آنتن رومیزی سیماران
در برخی از ساختمان و محیط ها، امکان اینکه افراد بتوانند بر روی پشت بام یا بالکن خود آنتن نصب کنند وجود ندارد، در این حالت آنتن رومیزی سیماران میتواند کمک کننده باشد و با قرار گرفتن در داخل منزل سیگنال های تلویزیونی را دریافت کند. شرایط خانه ها و منازل با یکدیگر متفاوت است، اینکه آنتن رومیزی دقیقا در کدام قسمت خانه قرار بگیرد نیازمند این است که ساکنین آنتن را در قسمت های مختلف قرار دهند تا بهترین جهت برای دریافت سیگنال توسط آنتن رومیزی سیماران را شناسایی کنند.
آنتن ثابت سیماران
آنتن های ثابت سیماران با عنوان آنتن هوایی هم شناخته میشوند. این نوع از آنتن ها در فضای خارجی، معمولا جایی مثل پشت بام باید قرار میگیرند و به واسطه دست تنظیم شوند. چرخاندن و پیدا کردن بهترین جهت برای آنتن ثابت سیماران، با کمک دست انجام میشود.
آنتن گردان موتورایز سیماران
یک مدل دیگر از آنتن های هوایی سیماران، آنتن گردان موتورایز این برند است. آنتن گردان موتورایز، از لحاظ ظاهری آنچنان تفاوت خاصی با آنتن ثابت ندارد ولی این دو از لحاظ تنظیم شدن با یکدیگر متفاوت هستند. آنتن گردان موتورایز، برای تنظیم شدن و چرخیدن دارای یک ریموت است که به واسطه آن میتوان از راه دور آنتن را در هر جهت مد نظر حرکت داد.
مدل های انواع آنتن سیماران به همراه مزایا و معایب
در بررسی انواع آنتن سیماران مشخص شد که این برند به صورت کلی چند نوع آنتن تولید میکند. هر یک از این آنتن ها در میان محصولات آنتن سیماران دارای نام و عنوان خاص خود هستند. سیماران در تمامی مدل های آنتن تلویزیون خود از واژه اکتیو استفاده کرده است، آنتن های اکتیو دارای یک یا چند تقویتکننده داخلی هستند که این تقویتکنندهها به منظور افزایش قدرت سیگنالهای دریافتی و بهبود کیفیت آنتن به کار میروند.
آنتن اکتیو SMA 2013
تنها آنتن رومیزی سیماران مدل آنتن اکتیو SMA 2013 است. ابعاد آن ۵*۷*۳۲ سانتی و وزن آن کمتر از نیم کیلو حدود ۲۴۰ گرم است. این آنتن میتواند به خوبی تمامی شبکه های تلویزیونی دیجیتال را با کیفیت ۷۲۰ و ۱۰۸۰ دریافت کند و بر روی باند UHF عمل میکند. نویز آن کم است و دارای پهنای باند وسیعی میباشد. البته استفاده از این آنتن تنها به داخل ساختمان محدود نمیشود و به علت مقاومت بالای بدنه آن، از آنتن اکتیو SMA 2013 میتوان بر روی پشت بام هم استفاده کرد.
- مزایا
اولین نکته مثبت این آنتن قیمت مناسب و نصب راحت آن است. افراد با خریدن این آنتن، از نصب طولانی مدت در بالا پشت بام و هزینه کردن برای تجهیزات ضروری مانند سیم و کابل به منظور راه اندازی پیشگیری میکنند.
- معایب
در برخی موارد، ممکن است که آنتن رومیزی به علت وجود مانع یا محل قرارگیری نامناسب، نتواند سیگنال ها را به خوبی دریافت کند و تصاویر دچار نویز شوند.
آنتن اکتیو SAB 40T و آنتن اکتیو SAB 50T
این دو مدل در دسته آنتن های ثابت سیماران قرار دارند. آنتن اکتیو SAB 40T و آنتن اکتیو SAB 50T از لحاظ عملکرد و مشخصات فنی آنچنان تفاوتی با یکدیگر ندارند و عمده اختلاف آن ها بر سر ظاهر است. بدنه هردو در مقابل شرایط جوی مختلف دوام بالایی دارد و میتوانند با نویز کم و ضریب تقویت بالا عمل کنند. آنتن اکتیو SAB 40T و آنتن اکتیو SAB 50T بر روی باند های FM – UHF – VHF با محدوده های فرکانسی VHF: ۱۷۰~۲۳۰، UHF: ۴۷۰~۸۹۰، FM: ۴۰~۱۰۸ عمل میکنند و قابلیت دریافت سیگنال های آنالوگ و دیجیتال با کیفیت بالا دارند.
- مزایا
این دو آنتن از چندین باند با دامنه های فرکانسی وسیع پشتیبانی میکنند و نویز کمی دارند. دریافت سیگنال های آنالوگ و دیجیتال نیز از دیگر مزایای آنتن ثابت سیماران است.
- معایب
نصب آنتن های هوایی به اندازه کافی کاری سخت و زمانبر است، تنظیم کردن دستی این آنتن ها سخت میباشد و احتیاج به زمان و انرژی بیشتری دارد.
آنتن اکتیو SRAB 1000N
شرکت سیماران، آنتن موتورایز (گردان برقی) خود را با عنوان آنتن اکتیو SRAB 1000N به بازار معرفی کرده است. محدوده فرکانسی آن (۱۰۸ ~ ۴۰)VL & FM, (۲۳۰ ~ ۱۷۰)VHF, (۸۹۰ ~ ۴۷۰)UHF و در دمای منفی ۱۰ تا مثبت ۵۰ درجه سانتی گراد میتواند به خوبی عمل کند. این آنتن از یک ریموت بهره برده است که با کمک آن میتوان جهت دریافت سیگنال آنتن را به حالت برقی تغییر داد.
- مزایا
تنظیم کردن جهت به حالت برقی مهم ترین نکته مثبت این آنتن میباشد. ظاهر زیبا و دریافت سیگنالها در باند های مختلف با دامنه فرکانسی وسیع و خروجی ۱۱۲ دیبی از جنبه های مثبت آنتن اکتیو SRAB 1000N هستند.
- معایب
بالاترین عیبی که میتوان به آنتن اکتیو SRAB 1000N وارد دانست، عملکرد آن در دامنه دمایی محدود است که باعث میشود از این آنتن نتوان در برخی مناطق استفاده کرد.
کلام آخر
تلویزیونها برای اینکه بتوانند شبکههای استانی و دیگر شبکههای تلویزیونی دیجیتال را دریافت کنند، به یک آنتن احتیاج دارند. در این راستا، انتخاب آنتن مناسب اهمیت زیادی دارد، زیرا سیگنال دریافت شده میتواند تأثیر مستقیم بر کیفیت تصویر و صدا داشته باشد. آنتن تلویزیون سیماران یکی از گزینههای مطلوب و مورد اعتماد در بازار است که میتواند با ارائه کیفیت بالا و عملکرد قابل اعتماد، رضایت بسیاری از کاربران را جلب کند.