راهنمای خرید بهترین دستگاه آون توستر خانگی

یک عدد آون توستر که در داخل آن 4 عدد کوکی قرار گرفته اند.

دستگاه آون توستر از آن دسته لوازم برقی آشپزخانه است که وجود آن در هر خانه‌ای ضروری به نظر می‌رسد. آون توسترها، بر خلاف سایر لوازم پخت و پز هم‌رده خود مانند فر، نیاز به فضای نصب خاصی ندارند و به راحتی روی سنگ آشپزخانه قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها با استفاده از المنت‌های حرارتی عمل می‌کنند و برخلاف مایکروویو، اشعه‌های مضر از خود ساطع نمی‌کنند. آون توسترها برای پخت اکثر غذاها و شیرینی‌ها کاربردی هستند و به دلیل طراحی ساده و کاربری راحت، گزینه‌ای عالی برای استفاده روزمره در آشپزخانه به شمار می‌آیند.

راهنمای خرید آون توستر خانگی

امروزه آون توستر های خانگی با قابلیت و انواع مختلف، توسط برند های بسیاری به بازار عرضه می‌شوند. خریداران هنگام رو به رویی با این حجم از تنوع، به مشکل می‌خورند و دقیقا نمی‌دانند که کدام یک می‌تواند مناسب نیاز آن ها باشد. با کمک گرفتن از یک راهنمای خرید آون توستر خانگی می‌توان به موارد مهمی که هنگام خرید آون توستر لازم است تا به آن ها دقت شود پی برد و بر اساس نیاز، بهترین انتخاب را داشت.

ظرفیت

مقدار فضای داخلی آون توستر ها با واحد لیتر سنجیده می‌شود. در واقع ظرفیت یک آون توستر تعیین می‌کند که حجم داخلی آن چقدر است و برای تهیه کدام مدل غذا ها و چه تعداد خانواده مناسب می‌باشد. آون توستر های خانگی در کمترین ظرفیت از ۱۰ لیتر شروع می‌شوند و تا ۷۰ لیتر ادامه دارند.
آون توستر های خانگی را از لحاظ ظرفیت می‌توان در سه نوع استفاده کوچک، متوسط و بزرگ دسته بندی کرد. مدل های بین ۱۰ الی ۲۰ لیتر برای خانواده های کم جمعیت و استفاده های کوچک مانند گریل کردن یا پخت غذاهای سبک مناسب است. آون توستر ۲۰ تا ۳۰ لیتر برای استفاده های متوسط مانند خانواده های سه نفره و پخت انواع کوکی و کیک کاربرد دارد. آون توستر های بین ۳۰ تا ۴۰ لیتر و بیشتر از ۴۰ لیتر در دسته آون توستر های بزرگ قرار می‌گیرند و برای خانواده های پر جمعیت یا افرادی که تمایل به پختن مکرر کیک و شیرینی و غذا دارند مناسب هستند. آون توستر های بیشتر از ۲۰ لیتر می‌توانند یک مرغ کامل را کنتاکی کنند و یا حجم بزرگی از کیک را بپزند.

جنس بدنه

از آنجایی که بدنه آون توستر به صورت مکرر با گرما در تماس است، باید جنس آن به گونه ای باشد که در اثر زمان و حرارت دچار آسیب نشود. به صورت کلی، جنس بدنه اکثر آون توستر ها از آلومینیوم و استیل است. آلومینیوم و استیل، هردو در برابر حرارت مقاوم هستند و در مقابل ضربه دارای استحکام بالایی می‌باشند. بدنه های استیل ظاهر زیبا و تمیز کردن آسانی دارند. آلومینیوم ها نیز دارای سبک وزن، مقاومت خوب در برابر حرارت و قیمت مناسب هستند. برخی از برند ها، در بدنه آون توستر تولیدی خود برای بخش هایی مانند دکمه ها یا دستگیره درب، از پلاستیک استفاده می‌کنند، اگرچه که پلاستیک در مقایسه با آلومینیوم و استیل قیمت کمتری دارد اما باید در نظر داشت که ممکن است در مواجه شدن با حرارت بسیار بالا تغییر شکل دهد و نسبت به فلزات، در برابر ضربه و خش مقاومت کمتری دارد. بدنه تمام استیل یا تمام آلومینیوم و یا ترکیبی از این دو می‌تواند بهترین گزینه برای خرید باشد.

یک عدد آون توستر سفید رنگ که در کنار دو عدد نان تست قرار دارد.

طول سیم

برای سهولت قرار دادن آون توستر در هر جای از آشپزخانه، کافی بودن طول سیم حائز اهمیت است. هرچقدر که طول سیم بلند باشد، جا به جایی آون توستر نیز راحت تر است. طول سیم یک آون توستر خوب نباید کمتر از ۱۸۰ سانتی متر یا نهایتا ۱۵۰ سانتی متر باشد.

چراغ

وجود یک لامپ یا چراغ در داخل دستگاه به افراد کمک می‌کند تا هنگام پخت بتوانند تمام قسمت های مواد غذایی قرار گرفته داخل آون را به خوبی بررسی کنند. در صورت نبودن لامپ، به منظور بررسی میزان برشتگی و رنگ غذا، باید مدام درب آون توستر را باز کرد که این مسئله باعث خروج گرما از آون و افزایش مدت زمان پخت می‌شود. برای مواردی همچون کیک و شیرینی نیز موجب خوابیدن پف آن ها است.

جنس و عایق درب

درب یک آون توستر تنها بخشی است که مواد غذایی از طریق آن داخل دستگاه قرار می‌گیرند. جنس درب اکثر آون توستر ها شیشه مقاوم به حرارت می‌باشد و در برابر گرما نمی‌شکند. دور تا دور درب آون توستر باید به گونه ای باشد که گرما از آن خارج نشود، در غیر این صورت پختن و مدت زمان طبخ مواد غذایی با مشکل رو به رو می‌شود. پخت یکنواخت، جلوگیری از هدر رفتن گرما و بهبود کارایی از مزایای درب عایق هستند.

هنگام خریدن آون توستر، هیچ راه قطعی که به واسطه آن بتوان عایق بودن درب را متوجه شد وجود ندارد. دقت به قرار داشتن نوارهای عایق در اطراف درب و دستگیره‌های عایق حرارت و بررسی نظرات کاربران از جمله روش های بررسی عایق بودن یا نبودن درب آون توستر هستند. یک راه آخر هم وجود دارد و آن این است که اگر امکان دارد، در فروشگاه دستگاه را روشن کرد و پس از مدتی، از نزدیک دمای سطح بیرونی درب را لمس کرد، درب‌ها با عایق خوب نباید بیش از حد داغ شوند.

وزن و ابعاد

این مسئله خیلی مهم است که بلند کردن و جا به جایی آون توستر به راحتی صورت گیرد و یا به اصطلاحی عامیانه، خوش دست باشد. ابعاد بیرونی آون توستر با ظرفیت داخلی آن ارتباط مستقیم دارد، هرچقدر که ظرفیت یک آون توستر بیشتر باشد مسلما ابعاد آن نیز بزرگ تر است. وزن دستگاه نیز با جنس بدنه و سایر ملزومات آن ها در ارتباط است، بدنه های آلومینیومی وزن سبک تری دارند. در ارتباط با وزن و ابعاد آون توستر هیچ قاعده خاصی وجود ندارد، این خود افراد هستند که با بررسی وزن و ابعاد در کاتالوگ و یا بررسی حضوری می‌توانند تخمین بزنند که فضای آشپزخانه آن ها پاسخگو چه اندازه ای از آون توستر است.

توان مصرفی

مقدار برق مصرفی آون توستر ها با واحد وات سنجیده می‌شود. توان مصرفی اکثر آون توستر های خانگی بین ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ وات می‌باشد. آون توستر های خانگی بین ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ وات، بهترین گزینه برای استفاده هستند. آون توستر های پر مصرف بر روی هزینه و افزایش قیمت قبض برق تاثیر می‌گذارند.

قابلیت ها

آون توسترها در کنار اینکه نحوه عملکرد و کارایی ساده ای دارند، برخی از آن ها دارای قابلیت هایی می‌باشند که باعث سهولت استفاده و راحتی بیشتر می‌شوند. تایمر، برنامه پخت پیش فرض، یخ زدایی، جوجه گردان و غیره نمونه هایی از این قابلیت ها هستند. این عملکرد ها در تمامی مدل های آون توستر خانگی وجود ندارند، پس اگر برای افراد مهم هستند، باید هنگام خرید دقت کنند که دستگاه مد نظر این ویژگی ها را داشته باشد.

نمایشگر

برخی از مدل ها دارای نمایشگر هستند و تمامی تنظیمات مانند دما، تایمر، برنامه پخت پیش فرض و غیره در این قسمت نمایش داده می‌شود. افرادی که دیجیتال بودن و زیبایی دستگاه برای آن ها مد نظر است باید به فکر یک آون توستر دارای نمایشگر باشند، ولی اگر خریداران به دنبال یک آون توستر هستند که صرفا کار آن ها را راه بیندازد نمایشگر داشتن آون توستر آنقدر هم مسئله مهمی نیست.

ملزومات همراه

اکثر آون توستر ها، در بسته بندی خود دارای برخی تجهیزات و ظروف اضافی هستند که کار و پخت و پز را ساده تر می‌کنند. سینی تنوری، سینی خرده نان و سیخ جوجه گردان( در صورت داشتن قابلیت جوجه گردان) نمونه ای از این ملزومات می‌باشند. معمولا آون توستر های بزرگ دارای تعداد ظروف بیشتر هستند. هنگام خرید داخل کاتالوگ محصول یا توضیحات ذکر می‌شود که دستگاه مد نظر دقیقا چه تعداد لوازم جانبی داخل بسته بندی دارد.

فردی در حال خارج کردن سینی توری آون توستر است.

انواع آون توستر

آون توستر ها به دو دسته فن دار و بدون فن تقسیم می‌شوند. هنگام خرید آون توستر، علاوه بر نکات و راهنمایی که در بالا به آن ها پرداخته شد، باید دقت کرد که کدام یک از انواع آون توستر می‌توانند پاسخگو نیاز باشند.

  • آون توستر بدون فن

آون توستر های خانگی بدون فن، بسیار ساده هستند و قیمت مقرون به صرفه ای دارند. این مدل آون توستر ها معمولا دارای حداقل قابلیت ها مانند تایمر و تنظیم دما می‌باشند و برای استفاده های کم توصیه می‌شوند. برای افرادی که به دنبال یک راهکار اقتصادی برای نیازهای روزمره خود هستند، گزینه‌ای ایده‌آل به نظر می‌آیند.

  • آون توستر فن دار

مدل های فن دار که عنوان کانوکشن دار هم شناخته می‌شوند، از یک فن برای گردش هوای گرم در داخل دستگاه استفاده می‌کنند که این مسئله باعث پخت یکنواخت مواد غذایی می‌شود. آون توستر های فن دار معمولا گران تر از آون توستر های بدون فن هستند.

انواع آون توستر فن دار و بدون است.

بهترین مارک آون توستر

از میان برند های موجود در بازار، تولیپس، داتیس، تکنو و پارس خزر (ولرکان)‌ به نوعی جز بهترین آون توستر ایرانی محسوب می‌شوند. این برندها با توجه به کیفیت ساخت، قابلیت‌ها و خدمات پس از فروش مناسب، توانسته‌اند رضایت بسیاری از مصرف‌کنندگان داخلی را جلب کنند. برای افرادی که قصد تهیه آون توستر مارک های خارجی را دارند، برند گاستروبک و مباشی مناسب هستند. گاستروبک یک برند معتبر و شناخته شده آلمانی است که در سطح جهانی دارای طرفداران خاص خود می‌باشد و برند مباشی نیز متعلق به ژاپن است و کیفیت بالایی دارد.

آون توستر تولیپس مدل OT-4506BD

این آون توستر با بدنه ای استیل، علاوه بر مقاومت در برابر زنگ زدگی، جلوه‌ای مدرن و شیک به آشپزخانه می‌بخشد. این مدل با مجهز بودن به ۴ المنت حرارتی در بالا و پایین، حرارت مطلوبی را برای پخت انواع غذاها فراهم می‌آورد. سیستم کانوکشن (فن پخت) که در این دستگاه تعبیه شده است، به توزیع یکدست حرارت در داخل آون کمک کرده و باعث پخته شدن یکنواخت غذاها می‌شود. با قابلیت تنظیم درجه حرارت تا حداکثر ۲۳۰ درجه سانتی‌گراد، این آون توستر امکان پخت انواع غذاها با دماهای مختلف را فراهم می‌آورد. تنظیمات دقیق دما و زمان پخت از طریق صفحه نمایش دیجیتالی و تایمر ۱۲۰ دقیقه‌ای به راحتی قابل انجام است که این ویژگی‌ها به کاربران امکان می‌دهد تا با دقت بیشتری غذاهای خود را تهیه کنند.

از دیگر امکانات برجسته آون توستر تولیپس مدل OT-4506BD، وجود جوجه‌گردان است که برای پخت جوجه و سایر مواد غذایی مانند مرغ کنتاکی مناسب می‌باشد. همچنین، وجود چراغ داخلی در دستگاه به کاربران این امکان را می‌دهد تا وضعیت پخت غذا را بدون نیاز به باز کردن درب آن بررسی کنند. ظرفیت ۴۵ لیتری این آون توستر به کاربران اجازه می‌دهد تا غذاهای بزرگتر و متنوع‌تری را در آن تهیه کرد. حداکثر توان مصرفی دستگاه ۲۰۰۰ وات بوده که نشان‌دهنده قدرت بالای آن در پخت و پز است.

آون توستر تولیپس مدل OT-4506BD

آون توستر داتیس مدل DT-725

این آون توستر با توان حرارتی ۲۰۰۰ وات و ظرفیت ۴۶ لیتر، قدرت و حجم کافی برای پخت و پز انواع غذاها را به ارمغان می‌آورد. بدنه داخلی دستگاه لعاب شده است که نظافت آن را به مراتب آسان‌تر می‌کند، جنس بدنه خارجی از ورق آهن با رنگ الکترواستاتیک ساخته شده است و به مقاومت و دوام آون توستر می‌افزاید. استفاده از الیاف سرامیکی به عنوان عایق حرارتی، باعث حفظ دما و افزایش کارایی دستگاه می‌شوند.
یکی از ویژگی‌های بارز این آون توستر، وجود جوجه‌گردان و فن کانوکشن است که به توزیع یکنواخت حرارت و پخت یکدست غذا کمک می‌کند. این مدل همچنین با داشتن ۸ حافظه جهت نگهداری برنامه‌های دلخواه، امکان ذخیره تنظیمات مختلف پخت را برای کاربران فراهم می‌آورد. با ۶ برنامه پخت اتوماتیک و ۱۰ برنامه پخت دستی، DT-725 گزینه‌های متنوعی برای تهیه انواع غذاها در اختیار افراد می‌گذارد. آون توستر داتیس DT-725 به تایمر دیجیتال و ریل تلسکوپی مجهز است که به دقت در تنظیم زمان و سهولت در استفاده کمک می‌کند. شیشه سکوریت شده 4 میلی‌متری و سینی دو طرف لعاب شده از دیگر ویژگی‌های این دستگاه هستند که به ایمنی و دوام آن می‌افزایند. این آون توستر دارای دو المنت است و از یک نمایشگر بهره می‌برد که تمامی تنظیمات بر روی آن نشان داده می‌شوند. دکمه های آون توستر داتیس مدل DT-725 لمسی هستند که ظاهر این دستگاه را دو چندان زیبا می‌کنند.

آون توستر داتیس مدل DT-725

آون توستر تکنو مدل TE-657

آون توستر تکنو مدل TE-657 با ظرفیت ۶۵ لیتر مناسب خانواده های پرجمعیت و یا علاقه مندان به پخت آشپزی می‌باشد. ۴ طبقه بودن آون توستر باعث می‌شود تا کاربران بتوانند با توجه به نوع هر ماده غذایی یا شیرینی، تصمیم بگیرند که سینی را در کدام طبقه قرار دهند. درب این آون توستر دوجداره است و از خروج هوای گرم جلوگیری می‌کند، همچنین جنس بدنه داخلی آن ورق گالوانیزه خودرویی می‌باشد و در برابر حرارت یا ضربه مقاوم است. توان مصرفی آون توستر تکنو مدل TE-657 حدود ۲۰۰۰ وات بوده و دکمه های آن لمسی هستند. این آون توستر فن دار می‌باشد و می‌توان، به دلخواه تعداد المنت ها، عملکرد جوجه گردان و روشن کردن فن آن را تنظیم کرد.

آون توستر تکنو مدل TE-657

آون توستر سایا مدل ولرکان 10

برای افرادی که قصد تهیه یک آون توستر کوچک و جمع و جو را دارند، این مدل پیشنهاد می‌شود. این دستگاه با توان مصرفی ۸۰۰ وات و ظرفیت ۱۰ لیتر، برای استفاده در فضاهای کوچک مناسب است. بدنه استیل آن به علاوه دو المنت شیشه‌ای با محافظ فلزی، دوام و زیبایی دستگاه را افزایش می‌دهد. ترموستات کنترل دما با حداکثر دمای ۲۳۰ درجه سانتی‌گراد، به کاربر امکان می‌دهد تا با دقت و کنترل بیشتر غذاهای خود را بپزد.
آون توستر ولرکان 10 دارای تایمر ۶۰ دقیقه‌ای است که امکان تنظیم دقیق زمان پخت را فراهم می‌آورد. با یک قفسه و سینی، این دستگاه به سادگی می‌تواند نیازهای روزمره پخت و پز را برآورده کند. چراغ نشانگر روشن یا خاموش بودن دستگاه، به افراد این امکان را می‌دهد که وضعیت عملکرد آون توستر را به راحتی پیگیری کند. با ابعاد ۳۶ × ۱۸× ۱۸ سانتیمتر و وزن ۴ کیلوگرم، آون توستر ولرکان 10 سایا به راحتی در هر آشپزخانه‌ای جای می‌گیرد و استفاده از آن به راحتی انجام می‌شود.

آون توستر سایا مدل ولرکان 10

آون توستر گاستروبک مدل 42814

این برند متعلق به به کشور آلمان است و در مقایسه با سایر برند های موجود در بازار ممکن است قیمت بالاتری داشته باشد. آون توستر گاستروبک مدل 42814 با ظرفیت ۲۶ لیتر و ابعاد ۲۹.۵ × ۳۸× ۴۷.۷ و وزن ۸.۲ کیلوگرم سانتی متر تولید می‌شود. توان مصرفی ۱۵۰۰ وات و دمای بین ۳۰ تا ۲۳۰ درجه سانتی‌گراد، قدرت و کارایی بالایی را برای دستگاه فراهم می‌کند. طراحی دو طبقه‌ای آن، فضای کافی برای پخت و پز را در اختیار کاربر قرار می‌دهد و جوجه‌گردان به پخت یکنواخت انواع غذاهای گوشتی کمک می‌کند.
دستگاه به فن کانوکشن مجهز است که به توزیع یکسان حرارت در داخل آون کمک می‌کند و کیفیت پخت غذا را بهبود می‌بخشد. صفحه نمایش دیجیتالی و دکمه های زیبای لمسی، امکان تنظیمات دقیق دما و زمان و سایر موارد را به کاربر می‌دهند و استفاده از دستگاه را ساده و سریع می‌کنند.

یکی از لوازم پخت و پز برقی آشپزخانه، آون توستر ها هستند. دستگاه های آون توستر به واسطه چند المنت، فرایند طبخ غذا را انجام می‌دهند. البته این وسیله برقی صرفا برای پخت غذا کاربرد ندارد، بلکه از آن می‌توان برای درست کردن انواع کیک، شیرینی و دسر نیز استفاده کرد. راهنمای خرید آون توستر امروزه آون توستر ها با قابلیت و انواع مختلف، توسط برند های بسیاری به بازار عرضه می‌شوند. خریداران هنگام رو به رویی به این از حجم تنوع، با مشکل می‌خورند و دقیقا نمی‌دانند که کدام یک می‌تواند مناسب نیاز آن ها باشد. با کمک گرفتن از یک راهنمای خرید آون توستر می‌توان به موارد مهمی که هنگام خرید آون توستر لازم است تا به آن ها دقت شود پی برد و بر اساس نیاز، بهترین انتخاب را داشت. ظرفیت مقدار فضای داخلی آون توستر ها با واحد لیتر سنجیده می‌شود. در واقع ظرفیت یک آون توستر تعیین می‌کند که حجم داخلی آن چقدر است و برای تهیه کدام مدل غذا ها و چه تعداد خانواده مناسب می‌باشد. آون توستر ها در کمترین ظرفیت از ۱۰ لیتر شروع می‌شوند و تا ۷۰ لیتر ادامه دارند. آون توستر ها را از لحاظ ظرفیت می‌توان در سه نوع استفاده کوچک، متوسط و بزرگ دسته بندی کرد. مدل های بین ۱۰ الی ۲۰ لیتر برای خانواده های کم جمعیت و استفاده های کوچک مانند گریل کردن یا پخت غذاهای سبک مناسب است. آون توستر ۲۰ تا ۳۰ لیتر برای استفاده های متوسط مانند خانواده های سه نفره و پخت انواع کوکی و کیک کاربرد دارد. آون توستر های بین ۳۰ تا ۴۰ لیتر و بیشتر از ۴۰ لیتر در دسته آون توستر های بزرگ قرار می‌گیرند و برای خانواده های پر جمعیت یا افرادی که تمایل به پختن مکرر کیک و شیرینی و غذا دارند، مناسب هستند. آون توستر های بیشتر از ۳۰ لیتر می‌توانند یک مرغ کامل را کنتاکی کنند و یا حجم بزرگی از کیک را بپزند. جنس بدنه از آنجایی که بدنه آون توستر به صورت مکرر با گرما در تماس است، باید جنس آن به گونه ای باشد که در اثر زمان و حرارت دچار آسیب نشود. به صورت کلی، جنس بدنه اکثر آون توستر از آلومینیوم و استیل است. آلومینیوم و استیل، هردو در برابر حرارت مقاوم هستند و در مقابل ضربه دارای استحکام بالایی می‌باشند. بدنه های استیل ظاهر زیبا و تمیز کردن آسانی دارند. آلومینیوم ها نیز دارای سبک وزن، مقاوم خوب در برابر حرارت و قیمت مناسب هستند. برخی از برند ها، در بدنه آون توستر تولیدی خود برای بخش هایی مانند دکمه ها یا دستگیره درب، از پلاستیک استفاده می‌کنند، اگرچه که پلاستیک در مقایسه با آلومینیوم و استیل قیمت کمتری دارد اما باید در نظر داشت که ممکن است در مواجه شدن با حرارت بسیار بالا تغییر شکل دهد و نسبت به فلزات، در برابر ضربه و خش مقاومت کمتری دارد. بدنه تمام استیل یا تمام آلومینیوم و یا ترکیبی از این دو می‌تواند بهترین گزینه برای خرید باشد. طول سیم برای سهولت در قرار دادن آون توستر در هر جای از آشپزخانه، کافی بودن طول سیم حائز اهمیت است. هرچقدر که طول سیم بلند باشد، جا به جایی آون توستر نیز راحت تر می‌باشد. طول سیم یک آون توستر خوب نباید کمتر از ۱۸۰ سانتی متر یا نهایتا ۱۵۰ سانتی باشد. چراغ وجود یک لامپ یا چراغ در داخل آون توستر به افراد کمک می‌کند تا هنگام پخت بتوانند تمام قسمت های مواد غذایی داخلی آون را به خوبی بررسی کنند. در صورت نبودن لامپ، به منظور بررسی میزان برشتگی و رنگ غذا، باید مدام درب آون توستر را باز کرد که این مسئله باعث خروج گرما از آون و افزایش مدت زمان پخت می‌شود. برای مواردی همچون کیک و شیرینی نیز موجب خوابیدن پف آن ها است. جنس و عایق درب درب یک آون توستر تنها بخشی است که مواد غذایی از آن داخل دستگاه قرار می‌گیرند. جنس درب اکثر آون توستر ها شیشه مقاوم به حرارت می‌باشد و در برابر گرما نمی‌شکند. دور تا دور درب آون توستر باید به گونه ای باشد که گرما از آن خارج نشود، در غیر این صورت پختن و مدت زمان طبخ مواد غذایی با مشکل رو به رو می‌شود. پخت یکنواخت، جلوگیری از هدر رفتن گرما و بهبود کارایی از مزایای درب عایق هستند. هنگام خریدن آون توستر، هیچ راهی که به واسطه آن بتوان عایق بودن درب را متوجه شدن وجود ندارد؛ نوارهای عایق در اطراف درب، دستگیره‌های عایق حرارت و بررسی نظرات کاربران از جمله روش های بررسی عایق بودن یا نبودن درب آون توستر هستند. یک راه آخر هم وجود دارد و آن این است که اگر امکان دارد، در فروشگاه دستگاه را روشن کرد و پس از مدتی، از نزدیک دمای سطح بیرونی درب را لمس کرد، درب‌های با عایق خوب نباید بیش از حد داغ شوند. وزن و ابعاد این مسئله خیلی مهم است که بلند کردن و جا به جایی آون توستر، حمل راحتی داشته باشد و یا به اصطلاحی عامیانه خوش دست باشد. ابعاد بیرونی آون توستر با ظرفیت داخلی آن ارتباط مستقیم دارد، هرچقدر که ظرفیت یک آون توستر بیشتر باشد مسلما ابعاد آن نیز بزرگ است. وزن دستگاه نیز با جنس بدنه و سایر ملزومات آن ها در ارتباط است، بدنه آلومینیومی وزن سبک تری دارند. در ارتباط با وزن و ابعاد آون توستر هیچ قاعده خاصی وجود ندارد، این خود افراد هستند که با بررسی وزن و ابعاد در کاتالوگ و یا بررسی حضوری می‌توانند تخمین بزنند که کدام گزینه برای نیاز آن ها مناسب است. توان مصرفی مقدار برقی مصرفی آون توستر ها با واحد وات سنجیده می‌شود. توان مصرفی اکثر آون توستر ها بین ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ وات می‌باشد. آون توستر های بین ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ وات، بهترین گزینه برای استفاده هستند. آون توستر های پر مصرف بر روی هزینه و افزایش قیمت قبض برق تاثیر می‌گذارند. قابلیت ها آون توسترها، در کنار اینکه از چند المنت برای پختن استفاده می‌کنند، ممکن است برخی از آن ها دارای قابلیت هایی باشند که باعث سهولت استفاده و راحتی بیشتر می‌شوند. تایمر، برنامه پخت پیش فرض، یخ زدایی، جوجه گردان و غیره نمونه هایی از این قابلیت ها هستند. اگر این عملکرد ها برای افراد مهم هستند، باید هنگام خرید دقت که دستگاه مد نظر این ویژگی ها را داشته باشد. نمایشگر برخی از مدل ها دارای نمایشگر هستند و تمامی تنظیمات مانند دما، تایمر، برنامه پخت پیش فرض و غیره در این قسمت نمایش داده می‌شود. افرادی که دیجیتال بودن و زیبایی دستگاه برای آن ها مد نظر است باید به فکر یک آون توستر دارای نمایشگر باشند. ملزومات همراه اکثر آون توستر ها، در بسته بندی خود دارای برخی تجهیزات و ظروف اضافی هستند که کار و پخت و پز را ساده تر می‌کنند. سینی تنوری، سینی خرده نان و سیخ جوجه گردان( در صورت داشتن قابلیت جوجه گردان) نمونه ای از این ملزومات می‌باشند. معمولا آون توستر های بزرگ دارای تعداد ظروف بیشتر هستند. انواع آون توستر آون توستر ها به دو دسته فن دار و بدون فن تقسیم می‌شوند. هنگام خرید آون توستر، علاوه بر نکات و راهنما هایی که در بالا به آن ها پرداخته شد، باید دقت کرد که کدام یک از انواع آون توستر می‌توانند پاسخگو نیاز باشند. آون توستر بدون فن آون توستر های بدون فن بسیار ساده هستند و قیمت مقرون به صرفه ای دارند. این مدل آون توستر ها معمولا دارای حداقل قابلیت ها می‌باشند و برای استفاده های کم توصیه می‌شوند. آون توستر فن دار مدل های فن دار که عنوان کانوکشن دار هم شناخته می‌شوند، از یک فن برای گردش هوای گرم در داخل دستگاه استفاده می‌کنند که این مسئله باعث پخت یکنواخت مواد غذایی می‌شود. آون توستر های فن دار معمولا گران تر از آون توستر های بدون فن هستند. بهترین مارک آون توستر از میان برند های موجود در بازار، تولیپس، داتیس، تکنو و ولرکان به نوعی جز بهترین آون توستر ایرانی محسوب می‌شوند. برای افرادی که قصد تهیه آون توستر مارک های خارجی را دارند، برند گاستروبک و مباشی مناسب هستند. آون توستر تولیپس مدل OT-4506BD این آون توستر با بدنه استیل ضد زنگ، به دلیل دوام بالا و ظاهری زیبا، می‌تواند به راحتی با دیگر لوازم آشپزخانه هماهنگ شود. این طراحی همچنین به سهولت در تمیز کردن و نگهداری دستگاه کمک می‌کند. بدنه استیل علاوه بر مقاومت در برابر زنگ زدگی، جلوه‌ای مدرن و شیک به دستگاه می‌بخشد. این مدل با مجهز بودن به ۴ المنت حرارتی در بالا و پایین دستگاه، حرارت مطلوبی را برای پخت انواع غذاها فراهم می‌آورد. سیستم کانوکشن (فن پخت) که در این دستگاه تعبیه شده است، به توزیع یکدست حرارت در داخل آون کمک کرده و از پخته شدن یکنواخت غذاها اطمینان حاصل می‌کند. با قابلیت تنظیم درجه حرارت تا حداکثر ۲۳۰ درجه سانتی‌گراد، این آون توستر امکان پخت انواع غذاها با دماهای مختلف را فراهم می‌آورد. تنظیمات دقیق دما و زمان پخت از طریق صفحه نمایش دیجیتالی و تایمر ۱۲۰ دقیقه‌ای به راحتی قابل انجام است. این ویژگی‌ها به کاربران امکان می‌دهد تا با دقت بیشتری غذاهای خود را تهیه کنند. از دیگر امکانات برجسته آون توستر تولیپس مدل OT-4506BD، وجود جوجه‌گردان است که برای پخت جوجه و سایر مواد غذایی مانند مرغ کنتاکی مناسب است. همچنین، وجود چراغ داخلی در دستگاه به کاربران این امکان را می‌دهد تا وضعیت پخت غذا را بدون نیاز به باز کردن درب آون بررسی کنند. این مدل همچنین با داشتن قفسه‌های متعدد، فضای کافی برای پخت حجم‌های مختلف غذا را فراهم می‌آورد. ظرفیت ۴۵ لیتری این آون توستر به کاربران اجازه می‌دهد تا غذاهای بزرگتر و متنوع‌تری را در آن تهیه کرد. حداکثر توان مصرفی دستگاه ۲۰۰۰ وات بوده که نشان‌دهنده قدرت بالای آن در پخت و پز است. آون توستر داتیس مدل DT-725 این آون توستر با توان حرارتی ۲۰۰۰ وات و ظرفیت ۴۶ لیتر، قدرت و حجم کافی برای پخت و پز انواع غذاها را به ارمغان می‌آورد. بدنه داخلی دستگاه لعاب شده است و نظافت آن را به مراتب آسان‌تر می‌کند، جنس بدنه خارجی از ورق آهن با رنگ الکترواستاتیک ساخته شده است و به مقاومت و دوام آون توستر افزوده می‌افزاید. استفاده از الیاف سرامیکی به عنوان عایق حرارتی، باعث حفظ دما و افزایش کارایی دستگاه می‌شوند. یکی از ویژگی‌های بارز این آون توستر، وجود جوجه‌گردان و فن کانوکشن است که به توزیع یکنواخت حرارت و پخت یکنواخت غذا کمک می‌کند. این مدل همچنین با داشتن ۸ حافظه جهت نگهداری برنامه‌های دلخواه، امکان ذخیره تنظیمات مختلف پخت را برای کاربران فراهم می‌آورد. با ۶ برنامه پخت اتوماتیک و ۱۰ برنامه پخت دستی، DT-725 گزینه‌های متنوعی برای تهیه انواع غذاها در اختیار افراد می‌گذارد. آون توستر داتیس DT-725 به تایمر دیجیتال و ریل تلسکوپی مجهز است که به دقت در تنظیم زمان و سهولت در استفاده کمک می‌کند. شیشه سکوریت شده 4 میلی‌متری و سینی دو طرف لعاب شده از دیگر ویژگی‌های این دستگاه هستند که به ایمنی و دوام آن می‌افزایند. این آون توستر دارای دو المنت است و از یک نمایشگر بهره می‌برد که تمامی تنظیمات بر روی آن نشان داده می‌شوند. دکمه های آون توستر داتیس مدل DT-725 لمسی هستند که ظاهر این دستگاه را دو چندان می‌کنند. آون توستر تکنو مدل TE-657 آون توستر تکنو مدل TE-657 با ظرفیت ۶۵ لیتر مناسب خانواده های پرجمعیت و یا علاقه مندان به آشپزی می‌باشد. ۴ طبقه بودن آون توستر باعث می‌شود تا کاربران بتوانند با توجه به نوع هر نوع ماده غذایی یا شیرینی، تصمیم بگیرند که سینی را در کدام طبقه قرار دهند. درب این آون توستر دوجداره است و از خروج هوای گرم جلوگیری می‌کند، همچنین جنس بدنه داخلی آن ورق گالوانیزه خودرویی می‌باشد و در برابر حرارت یا ضربه مقاوم است. توان مصرفی آون توستر تکنو مدل TE-657 حدود ۲۰۰۰ وات بوده و دکمه های آن لمسی هستند. این آون توستر فن دار می‌باشد و می‌توان به دلخواه تعداد المنت ها، عملکرد جوجه گردان و روشن کردن فن آن را تنظیم کرد. آون توستر سایا مدل ولرکان 10 برای افرادی که قصد تهیه یک آون توستر کوچک و جمع و جو را دارند، این مدل پیشنهاد می‌شود. این دستگاه با توان مصرفی ۸۰۰ وات و ظرفیت ۱۰ لیتر، برای استفاده در فضاهای کوچک مناسب است. بدنه استیل آن به علاوه دو المنت شیشه‌ای با محافظ فلزی، دوام و زیبایی دستگاه را افزایش می‌دهد. ترموستات کنترل دما با حداکثر دمای ۲۳۰ درجه سانتی‌گراد، به کاربر امکان می‌دهد تا با دقت و کنترل بیشتر غذاهای خود را بپزد. آون توستر ولرکان 10 دارای تایمر ۶۰ دقیقه‌ای است که امکان تنظیم دقیق زمان پخت را فراهم می‌آورد. با یک قفسه و سینی و شبکه‌ی پخت همراه، این دستگاه به سادگی می‌تواند نیازهای روزمره پخت و پز را برآورده کند. چراغ نشانگر روشن یا خاموش بودن دستگاه، به افراد این امکان را می‌دهد که وضعیت عملکرد دستگاه را به راحتی پیگیری کند. با ابعاد ۳۶ × ۱۸× ۱۸ سانتیمتر و وزن ۴ کیلوگرم، آون توستر ولرکان 10 سایا به راحتی در هر آشپزخانه‌ای جای می‌گیرد و استفاده از آن به سادگی انجام می‌شود. آون توستر گاستروبک مدل 42814

آون توستر مباشی مدل ME-AFO 996

اصالت این برند به ژاپن باز می‌گردد و با ظرفیت ۲۳ لیتر، وزن ۷ کیلوگرم و ابعاد ۴۳ × ۴۰× ۴۰ سانتی‌متر، به راحتی نیازهای پخت و پز روزمره کوچک را برآورده می‌کند. یکی از ویژگی‌های برجسته این آون توستر، صفحه نمایش آن است که امکان تنظیم دقیق دما و زمان را به کاربر می‌دهد و استفاده راحت و سریع را تضمین می‌کند. توان مصرفی ۱۷۰۰ وات و قابلیت تنظیم دما تا حداکثر ۲۳۰ درجه سانتی‌گراد، قدرت و انعطاف‌پذیری بالایی را برای پخت انواع غذاها فراهم می‌آورد. فن کانوکشن موجود در دستگاه باعث توزیع یکدست حرارت کمک می‌شود و نتیجه‌ای بهتر در پخت غذاها ایجاد می‌کند.
آون توستر مباشی مدل ME-AFO 996 به ۱۰ برنامه پخت آماده مجهز است که تنوع و راحتی بیشتری را در فرآیند پخت به کاربران ارائه می‌دهد. قابلیت سرخ‌کردن بدون روغن یکی دیگر از امکانات ویژه‌ای آون توستر است که به کاهش مصرف روغن و تهیه غذاهای سالم‌تر کمک می‌کند. برای افزایش ایمنی، این آون توستر دارای درب با خار اطمینان است که تا زمان بسته نشدن درب، دستگاه روشن نمی‌شود. این آون توستر دارای چراغ داخلی است.

آون توستر مباشی مدل ME-AFO 996

قیمت آون توستر

تک به تک مواردی که در قسمت راهنمای خرید آون توستر ذکر شدند، در قیمت نهایی آون توستر موثر هستند. فن داشتن، جنس بدنه محکم، تایمر و نمایشگر دیجیتالی، لمسی بودن، داشتن قابلیت های اضافی و غیره از جمله عواملی هستند که موجب می‌شوند یک آون توستر قیمت نسبتا بالاتری در مقایسه با سایر آون توستر های ساده موجود در بازار داشته باشد. خریدارانی که به دنبال دستگاهی با ویژگی‌های خاص و پیشرفته هستند، مسلما باید هزینه بیشتری را برای این امکانات بپردازند.

کلام آخر

آون توسترها با تنوع گسترده‌ای از امکانات و قابلیت‌ها به بازار عرضه می‌شوند و انتخاب مناسب آن ها می‌تواند بهبود چشمگیری در تجربه آشپزی افراد ایجاد کند. در این مقاله سعی شد که تا به نکات مهم هنگام خرید آون توستر و بررسی بهترین مارک آون توستر خارجی و ایرانی پرداخته شود. مدل و برند هایی که در بالاتر به آن ها اشاره شد، صرفا جنبه پیشنهاد داشتند، در نهایت این خود خریداران هستند که باید با توجه به نیاز خود تصمیم بگیرند دقیقا چه مدلی مناسب نیاز آن ها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

Add New Playlist