تقریبا در دو دهه اخیر استفاده از جک پارکینگ در بسیاری از منازل باب شده است. جک های پارکینگی به واسطه برق عمل میکنند و با استفاده از اجزای مختلفی که در عملکرد آن ها نقش مکمل دارند، درب را باز و بسته میکنند. در ادامه شما می توانید با اجزا، انواع و مزایای جک های پارکینگی آشنا شوید.
فهرست عناوین
Toggleجک پارکینگ چیست؟
در پاسخ به سوال جک درب پارکینگ چیست؟ باید گفت که جک های پارکینگی در دسته درب های اتوماتیک قرار دارند. با نصب این وسیله به درب های پارکینگ میتوان صرفا با استفاده از ریموت، بدون نیاز به پیاده شدن و زحمت، درب پارکینگ را باز و بسته کرد. جک پارکینگ از لحاظ موارد مختلفی دسته بندی میشود. در بسیاری از اماکن مسکونی، اداری و حتی تجاری میتوان بسته شرایط، وزن و عرض درب انواع مختلف جک را نصب نمود.
اجزای جک پارکینگ
همانطور که در بالا اشاره شد، جک پارکینگی دارای اجزایی است که نقش مکمل را دارند. در صورت ایجاد اختلال یا نبود هریک از آن ها، عملکرد جک با مشکل مواجه میشود. اجزای جک پارکینگ عبارتند از:
- بازو یا موتور: اتصال به لولا درب و حرکت دادن درب
- ریموت: ارسال فرمان باز و بسته شدن
- مدار فرمان: تنظیم سرعت و دریافت فرمان از ریموت
- فلاشر:هشدار باز و بسته شدن درب
- فتوسل: تشخیص حرکت و عدم حضور اشیا یا افراد حین عملکرد جک
معمولا تمامی این اجزا در بسته بندی جک های پارکینگی قرار دارند و نیازی به تهیه جداگانه آن ها نیست.
انواع جک پارکینگ بر اساس ویژگی ظاهری
به علت شرایط متفاوتی که برای نصب جک درب اتوماتیک وجود دارد. شرکت های تولیدکننده، آن ها را به دو صورت جک بازویی و ریلی تولید میکنند. جک های بازویی و ریلی از لحاظ کارایی تفاوتی با یکدیگر ندارند، بلکه هر دو آن ها به منظور باز و بسته کردن اتوماتیک درب پارکینگ به کار میروند. موردی که موجب اختلاف میشود شیوه عملکرد این دو میباشد.
جک بازویی
جک های بازویی دارای دو عدد بازو هستند که در پشت هر لنگه درب قرار میگیرد. آن ها توسط برند های متفاوت با قابلیت تحمل وزن های مختلف تولید میشوند. جک های بازویی با توجه به قدرت موتوری که شرکت سازنده برای آن ها در نظر گرفته است، میتوانند درب های پارکینگی را با عرض و طول های متفاوت حمل کنند.
جک ریلی
جک های ریلی مناسب فضاهایی هستند که درب امکان باز و بسته شدن به صورت معمول را ندارد. نصب یک جک پارکینگی ریلی بر روی اینگونه درب ها، تا حدودی مشکل کم جا بودن فضا را رفع میکند. در این مواقع موتور ریلی(جک ریلی) موجب میشود تا درب به صورت افقی بر روی زمین حرکت کند و کشیده شود. معمولا جک های ریلی در مقایسه با جک های بازویی، درب های سنگین تری را میتوانند حمل کنند. از این جهت از جک های ریلی برای درب های سوله ها نیز استفاده میشود.
انواع جک بازویی
جک های بازویی با توجه به تعداد بازویی که برای هر درب به کار میروند، به دو دسته تک لنگه و دو لنگه تقسیم میشوند. جک های بازویی تک لنگه برای درب های تک لنگه هستند. معمولا درب های پارکینگی که عرض کمی دارند، از درب پارکینگ تک لنگه استفاده میکنند. جک های دو لنگه برای درب پارکینگ دو لنگه استفاده میشوند.
انواع جک پارکینگ بر اساس فناوری
فناوری جک های پارکینگی به عملکرد آن ها اشاره دارد. محل نصب، میزان تردد، عرض و وزن درب از جمله مواردی هستند که میتوانند بر کیفیت و کارایی یک جک در طولانی مدت تاثیرگذار باشند.
جک های الکترومکانیکی
این نوع جک عمدتا برای فضای های کم تردد کاربرد دارند و مناسب ساختمان ها با کمتری از 50 واحد هستند. جک های مکانیکی به واسطه چرخ دنده و گیربکس عمل میکنند. برند های مختلفی در زمینه تولید جک های پارکینگی مکانیکی در حال فعالیت هستند.
جک های هیدرولیکی
جک های هیدرولیکی برای فضاهای پر تردد مانند مراکز تجاری، کاربردی هستند. آن ها با فشار روغن عمل میکنند و معمولا از لحاظ قدرت تحمل، در مقایسه با جک های مکانیکی، درب ها با وزن سنگین تری را میتوانند باز و بسته کنند. قیمت جک های هیدرولیکی در مقایسه با جک های مکانیکی، گران تر هستند. این مدل جک برای آب و هوای بسیار سرد پیشنهاد نمیشوند.
مزایای جک درب پارکینگ
اگر مراحل نصب یک جک پارکینگی طبق اصول و همچنین جک تهیه شده با وزن، طول و عرض درب متناسب باشد، تردد برای بسیاری از افراد راحت تر صورت میگیرد.
- امنیت بیشتر: از آنجایی که برای باز و بسته نمودن درب نیازی نیست از ماشین پیاده شد، در نیمه شب یا زمان های خلوت امنیت افراد تامین میشود. همچنین بلافاصله بعد از ورود به پارکینگ با زدن دکمه ریموت در زمانی سریع تر میتوان درب را بست.
- صرفه جویی در زمان: باز و بسته کردن درب پارکینگ، اندکی زمان بر است. جک های پارکینگی تنها با فشردن کلید ریموت این امر را انجام میدهند.
- سهولت استفاده: عملکرد جک های پارکینگ آنچنان پیچیده نیست. بلکه اگر مراحل نصب آن ها دقیق و درست صورت گیرد، استفاده دشواری ندارند.
- تنوع بالا: از آنجایی که درب های پارکینگی دارای ابعاد و عرض های متعددی هستند. جک ها نیز به صورت متنوع تولید میشوند تا بتوانند برای هر نوع درب کاربردی باشند.
- اتصال به اکسس کنترل: یکی از مزیت های جک های پارکینگی، اتصال به دستگاه کنترل تردد است. در این صورت هرکسی اجازه ورود و خروج ندارد. صرفا افرادی میتوانند وارد شوند که هویت آن ها تایید شده. این قابلیت عمدتا مناسب مراکز پرتردد میباشد که امکان تهیه ریموت برای همه اشخاص ممکن نیست.
رایج ترین مشکلات جک پارکینگ
- صدا دادن جک
- بهم خوردن نظم زمانبندی باز و بسته شدن درب
- کامل کیپ نشدن درب
- عمل نکردن ریموت
- اختلال عملکرد در شرایط آب و هوایی خیلی سرد یا گرم
- مشکلات سیم کشی
نتیجه گیری
در این مقاله سعی شد به طور خلاصه به سوال جک پارکینگی چیست، مزایا، اجزا، انواع و مشکلات رایج جک های پارکینگی پرداخته شود. برای داشتن یک خرید موفق در زمینه جک های پارکینگی، نباید دنبال بهترین باشیم، زیرا به صورت کلی هیچ موردی تحت عنوان بهترین جک درب پارکینگ در بازار وجود ندارد. بلکه مرحله اول، بررسی دقیق محل نصب و مشخصات درب مد نظر میباشد.