انواع دوربین بولت به همراه مزایا و معایب آن

یکی از انواع دوربین بولت که در یک فضای خارجی نصب شده است.

دوربین‌های بولت به عنوان گزینه‌ای محبوب در بسیاری از فضاهای خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در زبان انگلیسی واژه bullet به معنای گلوله است، از آنجایی که این دوربین نیز شباهتی به گلوله دارد آن را بولت نامیده اند. دوربین‌های بولت به دلیل طراحی منحصر به فرد، مقاومت در برابر شرایط جوی و دسته‌بندی بر اساس نیازهای مختلف، انتخاب ایده‌آلی برای نظارت و امنیت در فضاهای باز محسوب می‌شوند.

انواع دوربین بولت از لحاظ فناوری

فناوری به کار رفته در هر نوع دوربین مداربسته بولت، با کیفیت تصویر خروجی آن ارتباطی مستقیم دارد. تکنولوژی ساخت نشان از به روز بودن یک محصول است. تا به الان تنها تکنولوژی هایی که برای دوربین های مداربسته روی کار آمده اند آنالوگ، AHD و IP هستند.

دوربین مداربسته آنالوگ

ابتدایی ترین دوربین های مداربسته از کیفیت آنالوگ برخوردار بودند. دوربین های آنالوگ اطلاعات را به صورت آنالوگ دریافت و ارسال می‌کنند. آنها کیفیت آنچنان بالایی ندارند و نسبتا قیمت پایینی دارند. اطلاعات این قبیل دوربین توسط کابل کواکسیال به دستگاه DVR منتقل می‌شود.

دوربین مداربسته AHD

دوربین های  AHD در واقع مخفف analog high definition هستند. عملکرد آن ها به مانند دوربین های آنالوگ بر پایه آنالوگ می‌باشد اما عمده تفاوت آن ها در مقایسه با آنالوگ این است که کیفیت بالاتری دارند.

مقایسه کیفیت AHD و آنالوگ در انواع دوربین بولت را نشان می‌دهد.

دوربین مداربسته IP

تا به حال آخرین تکنولوژی به کار رفته در دوربین های مداربسته، سیستم آیپی می‌باشد. دوربین های IP به صورت دیجیتال اطلاعات را دریافت و ارسال می‌کنند. اطلاعات دریافتی توسط این دوربین به واسطه کابل POE به دستگاهی تحت عنوان NVR منتقل و در آنجا ذخیره می‌شود. کیفیت این فناوری در مقایسه با آنالوگ و AHD بالاتر می‌باشد و از قابلیت هایی همچون تشخیص چهره، پلاک خوان و غیره برخوردار هستند. البته باید در نظر داشت که این ویژگی ها در تمامی دوربین های IP موجود نیستند.

انواع دوربین بولت از لحاظ درجه حفاظت

دوربین های مداربسته بولت عمدتا با درجه حفاظت بالای 65 تولید می‌گردند. از همین جهت، آن ها بیشتر مناسب محیط های خارجی شناخته می‌شوند. اما در این میان دوربین مداربسته بولت که با درجه حفاظت پایین تر از 65 تولید شود نیز وجود دارد که صرفا برای محیط های داخلی مناسب است.

دوربین بولت که در فضای بیرونی با درجه حفاظت بالا در برابر رطوبت زیر باران قرار گرفته است.

انواع دوربین بولت از لحاظ لنز

دوربین های بولت در سه نوع لنز ثابت، وریفوکال و موتورایز تولید می‌شوند. این لنز ها بر کارایی، قیمت و عملکرد دوربین تاثیر مستقیم دارند. در واقع لنز یک دوربین تعیین می‌کند که شیوه زوم و تعیین فاصله کانونی آن به چه صورتی انجام شود.

دوربین مداربسته بولت با لنز ثابت

لنز های ثابت از قابلیت زوم و تغییر فاصله کانونی پشتیبانی نمی‌کنند. بلکه با یک فاصله کانونی مشخص ساخته می‌شوند و دیگر نمیتوان آن را تغییر داد. همانطور که از نام آن ها پیداست، دارای فاصله کانونی ثابتی می‌باشند.

دوربین مداربسته بولت با لنز وریفوکال

در لنز های وریفوکال قابلیت زوم کردن وجود دارد. اما این مورد باید به صورت دستی انجام شود. بر روی بدنه دوربین های بولت که دارای این نیز نوع لنز می‌باشند، دو عدد پیچ برای تنظیم زاویه و فاصله کانونی قرار دارد.

دوربین مداربسته بولت با لنز موتورایز

در دوربین های مداربسته با لنز موتورایز می‌توان به صورت اتوماتیک و از راه دور، فاصله کانونی آن ها را تغییر داد و بر روی سوژه های مختلف زوم کرد.

دوربین مداربسته بولت با لنز موتورایز که قابلیت تنظیم فاصله کانونی و قابلیت زوم آن از فاصله دور نیز ممکن است.

انواع دوربین بولت از لحاظ رزولوشن تصویر

رزولوشن تصویر به کیفیت تصویر اشاره دارد. دوربین های مداربسته بولت دارای کیفیت تصویر های متفاوتی هستند. واحد سنجش کیفیت تصویر دوربین مداربسته، مگاپیکسل است. دوربین های مداربسته بولت در رزولوشن های 1، 1/3، 2، 4، 5 و 8 مگاپیکسلی تولید می‌شوند.

نمونه ای از مقایسه کیفیت تصاویر مختلف در دوربین های مداربسته را نشان می‌دهد.

مزایای دوربین بولت

انواع دوربین بولت با ویژگی ها و نکات بی‌نظیر خود، به یک انتخاب برتر برای نظارت در هر فضایی تبدیل شده‌اند. این دستگاه‌ها با مزایای خاص خود، تجربه حفاظت را به یک سطح جدید از کارایی و امنیت ارتقاء می‌دهند.

مناسب محیط های خارجی

دوربین‌های بولت به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مانند باران و برف، به خوبی برای استفاده در فضاهای خارجی مناسب هستند. این قابلیت مقاومت، این دوربین‌ها را به گزینه‌ی ایده‌آلی برای نظارت و امنیت در محیط‌های باز و معرض عوامل طبیعی تبدیل کرده است.

تنوع

بسیاری از برند های مطرح دنیا در حال تولید انواع دوربین بولت در رزولوشن های متفاوت و با قابلیت های گسترده هستند. این تنوع در تولید دوربین ها موجب می‌شود تا دامنه قیمتی متفاوتی داشته باشند که مسئله دست مشتریان را برای انتخاب و تهیه باز می‌گذارد.

تغییر زاویه دید

در برخی از دوربین‌های بولت، ویژگی جالبی وجود دارد که به کاربر امکان می‌دهد بدنه دوربین را به حالت دستی تغییر حالت دهد. این تغییر حالت، امکان تنظیم زاویه دید دوربین را فراهم می‌کند. این ویژگی به کاربر اجازه می‌دهد تا به سرعت و به آسانی زاویه دید دوربین را تنظیم کرده و نقاط مختلف محیط را بررسی نماید که باعث افزایش کارایی و اثربخشی در نظارت و امنیت محیط می‌شود.

تامین امنیت بیشتر

دوربین‌های بولت به عنوان یکی از وسایل اصلی در سیستم‌های نظارت، امنیت فیزیکی را تقویت می‌کنند. این دستگاه‌ها با قابلیت‌های مقاومت در برابر عوامل جوی، ضبط تصاویر با کیفیت و نصب آسان، به تأمین امنیت در محیط‌های مختلف کمک می‌کنند.

فردی در حال نظارت شهر به واسطه دوربین های مداربسته بولت می‌باشد.

معایب دوربین بولت

دوربین‌های مداربسته بولت، همچنین با مزایا و ویژگی‌های خاص خود، معایبی را نیز به همراه دارند. از جمله این معایب می‌توان به دشواری در نصب در برخی محیط‌ها و انتخاب‌های مناسب برای هر نوع محیط اشاره کرد. قبل از تهیه و استفاده از این دوربین‌ها، آشنایی با این معایب اهمیت دارد تا تصمیم بهتری در خصوص انتخاب تجهیزات امنیتی بگیرید.

دسترسی به لنز

به علت قرار گرفتن لنز دوربین‌های مداربسته بولت در مقابل بدنه، دسترسی آسان به لنز وجود دارد. این ویژگی ممکن می‌سازد که به راحتی به لنز نزدیک شده و دید دوربین را به سادگی مختل نمود، که این موضوع ممکن است امنیت و حریم خصوصی را تهدید کند.

نامناسب برای محیط های داخلی

در فضاهای داخلی، نصب دوربین‌های مداربسته بولت به دلیل طراحی خاص آنها که برای نصب در گوشه‌های سقف مناسب نیست، دشواری‌هایی ایجاد می‌کند. این دوربین‌ها با طراحی پایه دار در محیط‌های داخلی که ممکن است به فضای محدودی دسترسی داشته باشیم، از کاربرد کمتری برخوردار هستند. از این جهت نصب دوربین‌های دیگر با طراحی مناسب‌تر(دام) در این فضاها توصیه می‌شود.

کاربرد های دوربین بولت

دوربین‌های بولت به خاطر طراحی آن‌ها با قابلیت زوایای دید گسترده و قدرت زوم، در زمینه‌هایی که نیاز به دریافت تصاویر از فضاهای دورتر مانند محیط‌های صنعتی داریم، به خوبی عمل می‌کنند. این دوربین‌ها با توانایی انتقال تصاویر با کیفیت بالا و امکانات متنوع، امنیت و نظارت کارآمدی را در این محیط‌ها فراهم می‌کنند.

مناطق خطرناک

در برخی فضاها که احتمال وقوع جرم بالا است، دوربین های بولت می‌توانند به نوعی نقش یک بازدارنده را بازی کنند. اگر فرد یا افرادی قصد دست زدن به کاری غیر قانونی داشته باشند، در صورت مشاهد دوربین، احتمال اینکه خطری صورت نگیرد، به شدت افزایش می‌یابد. این تأثیر باعث افزایش ایمنی و کاهش ریسک جرم‌های مختلف در این مکان‌ها می‌شود.

محیط های حساس

فضاهایی همچون محیط‌های صنعتی، ساختمان‌های در حال ساخت، محیط‌های تجاری و به ویژه انبارها، حتما نیازمند یک دوربین مداربسته بولت هستند. این دوربین‌ها با قابلیت‌های مقاوم در برابر شرایط سخت، امنیت و نظارت مؤثری را در این محیط‌ها ارائه می‌دهند.

محیط های عمومی

ایستگاه های قطار، فرودگاه ها، مترو، خیابان ها و به صورتی کلی هر مکانی که روزانه تردد بسیاری را در خود جای می‌دهد، بهترین گزینه برای نصب دوربین بولت می‌باشد. این دوربین‌ها با ویژگی‌ها و امکانات منحصر به فردی که ارائه می‌دهند، به بهبود امنیت و کنترل تردد در این محیط‌ها کمک می‌کنند.

یکی از انواع دوربین بولت که در یک محیط عمومی نصب شده است.

نتیجه گیری

دوربین های بولت دارای انواع متفاوتی هستند که هریک از مزایا و معایب متفاوتی برخودار می‌باشد. به منظور تهیه یک دوربین بولت مناسب، در مرحله اول باید شرایط محیط نصب را به خوبی بررسی نمود تا مطمئن شد که دقیقا چه نوع دوربین بولت با چه ویژگی هایی می‌تواند نیاز ما را رفع کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

Add New Playlist