در اکثر آشپزخانهها، حضور یک غذاساز تک کاره میتواند امری کارآمد باشد. این دستگاه با امکانات خاص خود، در ترتیب دادن مراحل اولیه پخت غذاها به شدت به کاربران کمک میکند. غذاساز های تک کاره توسط برند های مختلف تولید میشوند، بررسی چیستی، مزایا و معایب و انواع تیغه هایی که در آن به کار میروند، برای انتخاب و خرید یک غذاساز تک کاره خوب از برقیجات موثر است.
فهرست عناوین
Toggleغذاساز تک کاره چیست؟
غذاساز تک کاره (single task food processor) یک وسیله برقی آشپزخانه میباشد که از یک موتور، تیغه های مختلف و مخزن تشکیل شده است. تنوع تیغه های این دستگاه موجب میشود تا بتواند هر نوع ماده غذایی مانند گوشت، مرغ، میوه، سبزی و حتی حبوبات پخته را به راحتی خرد، ورقه ای، رنده و پوره کند.
کاربرد های غذاساز تک کاره
غذاساز تک کاره میتواند در تهیه انواع مختلف غذاها، سالاد و حتی سوپ دست داشته باشد. به صورت کلی کاربرد انواع غذاساز بیشتر اوقات برای قبل از پخت مواد غذایی است، زمانی که آن ها به خرد شدن، ریز شدن و غیره نیاز دارند.
تهیه سالاد
از جمله کاربرد غذاساز تک کاره میتوان به رنده کردن مواد غذایی اشاره کرد. برخی از غذاساز های تک کاره که برای رنده کردن و به ویژه تهیه سالاد ها به کار میروند، دارای انواع مختلفی از تیغه های رنده ای با سایز های ریز و درشت هستند. این تیغه ها میتوانند کاهو، هویج، گوجه و خیار را به قطعات مختلف با توجه به سایز رنده، برش دهند.
تزیین مواد غذایی
بسیاری از افراد ترجیح میدهند که به منظور تزیین کردن غذای خود از سبزیجات استفاده کنند. غذاساز تک کاره میتواند این سبزیجات را در ابعاد و اشکال مختلف خرد و رنده کند. در نهایت میتوان از این سبزیجاتی که به اندازه های یکسان ریز شده اند یا برش خورده اند بر روی انواع غذاهای مختلف با توجه به سلیقه خود استفاده کرد.
کره گیری
میتوان به واسطه یک غذاساز تک کاره از مغزیجاتی که امکان کره گیری از آن ها وجود دارد، کره تهیه کرد. با ریختن مغزیجات داخل مخزن دستگاه و استفاده از تیغه خردکن، بعد از گذشت چند دقیقه، مغزیجات به خوبی پوره میشوند و نتیجه حاصل یک بافت کره ای نرم و غلیظ است.
کباب
گوشت ریخته شده داخل غذاساز تک کاره به واسطه تیغه خردکن حسابی ریز میشود و آماده قرار گرفتن در ماهیتابه است. باید به این نکته اشاره کرد که یک غذاساز شاید نتواند به مانند چرخ گوشت، یک گوشت چرخ کرده مناسب برای به سیخ کشیدن را تحویل دهد، اما برای کباب تابه ای یا همبرگر گزینه بسیار خوبی است.
تهیه خمیر
برای درست کردن خمیر به واسطه غذاساز لازم است که غذاساز مورد نظر از تیغه مخصوص خمیرزنی پشتیبانی کند. تیغه خمیرزنی در غذاساز ها عمدتا از جنس پلاستیک است. اکثر غذاساز های تک کاره ایرانی این تیغه را دارند.
مزایا غذاساز تک کاره
اولین گزینه ای که برای غذاساز تک کار به چشم میآید، سرعت بخشیدن به روند آشپزی است. کاربرد تیغه های غذاساز تک کاره این است که در سریع ترین زمان ممکن هر نوع ماده غذایی مانند گوشت، میوه و سبزیجات را رنده میکنند و تحویل میدهند. همین مسئله از ایستادن های طولانی مدت در آشپزخانه و صرف زمان زیاد جلوگیری میکند.
مورد بعدی نظم مواد غذایی خرد شده است. مواد غذایی با ابعادی نزدیک به یکدیگر خرد میشوند که این مسئله بر زیبایی هرچه بیشتر سفره تاثیر دارد.
در نهایت باید قیمت غذاساز تک کاره را نیز جز نکات مثبت آن در نظر گرفت، چرا که تنها با یکبار پرداختن و تهیه این دستگاه، میتوان تا سال های طولانی از هرگونه رنده و خردکن بینیاز بود.
معایب غذاساز تک کاره
در رابطه با معایب غذاساز تک کاره، نمیتوان آنچنان ایرادی از آن گرفت. هر غذاساز تک کاره دارای چند عدد تیغه مختلف است که هریک دارای قابلیت و شیوه خرد کردن یا رنده کردن متفاوتی هستند. زمانی میتوان از کاربرد غذاساز تک کاره عیب گرفت که به اندازه کافی تنوع تیغه نداشته باشد.
کاربرد تیغه های غذاساز
اطلاع از تیغه های به کار رفته در یک غذاساز تک کاره به این سوال که این غذاساز به چه دردی میخوره؟ پاسخ میهد. هر مدل تیغه به یک نحوی مواد غذایی را خرد میکند و وجود آن مزیت حساب میشود. هرچقدر تعداد تیغه بیشتر باشد ارزش خرید یک غذاساز هم بالا میرود.
- تیغه رنده: رنده مواد غذایی به حالت معمول و نسبتا ریز؛
- تیغه مکعب: خرد کردن به حالت مکعبی؛
- دیسک اسلایس: خرد کردن به حالت یک لایه نازک؛
- تیغه خمیر زنی: مناسب تهیه خمیر؛
نتیجه گیری
غذاساز های تک کاره گزینه خوبی برای افرادی هستند که سرعت عمل در رنده و خرد کردن مواد غذایی برای آن ها با اهمیت است. حین تهیه این دستگاه باید در کاتالوگ به تیغه های آن دقت کرد، برخی از غذاساز های تک کاره صرفا تعداد بسیاری محدودی تیغه دارند و امکان خردکن مواد غذایی به شیوه های مختلف در آن ها ممکن نیست. خرید غذا ساز تک کاره میتواند آشپزی لذت بخش کند و سرعت آشپزی را بالا ببرد.