از میان انواع سیستم های نظارتی، دوربین مداربسته داهوا به علت کیفیت و قابلیت های مطلوب خود توانسته است تا فروش خوبی داشته باشد. شرکت داهوا در اوایل دهه ۲۰۰۰ تاسیس شد و سپس رفته رفته با پیروی از تکنولوژی روز دنیا سعی کرد تا محصولات جدیدتری را به بازار عرضه کند. این برند همواره در تلاش است تا در دنیای دوربین های مداربسته پیشگام باشد و روز به روز امکانات جدیدتری به دوربین های خود بیفزاید.
فهرست عناوین
Toggleانواع تکنولوژی دوربین داهوا
در حال حاضر دوربین های داهوا با دو فناوری HDCVI و IP تولید میشوند. بین این دو فناوری از جنبه های بسیاری اختلاف وجود دارد، شرکت داهوا با هدف اینکه بتواند به اکثر نیاز های مشتریان پاسخ دهد، دوربین های مداربسته HDCVI و IP خود را در مدل های مختلف با امکانات متفاوت تولید میکند.
دوربین HDCVI داهوا
دوربین های HDCVI بر بستر آنالوگ فعالیت میکنند و اطلاعات آنها به واسطه کابل کواکسیال به دستگاهی با عنوان DVR منتقل و ذخیره میشود. داهوا به عنوان مخترع HDCVI شناخته میشود و اولین شرکتی میباشد که انتقال رزولوشن 4K به واسطه کابل کواکسیال و اتصال دوربین به سیستم IOT را به دنیای دوربین های مداربسته آنالوگ آورد. تمامی دوربین های HDCVI این شرکت از فرمت های CVI/CVBS/AHD/TVI پشتیبانی میکنند و از لحاظ قیمت به سه دسته لایت، پرو و کوپر تقسیم میشوند تا همه افراد با هر نوع بودجه بتوانند از محصولات این برند استفاده کنند.
دوربین IP داهوا
این دوربین به واسطه کابل POE به دستگاه NVR متصل میشود و اطلاعات بر روی هارد داخل دستگاه ذخیره میگردد. دوربین های تحت شبکه داهوا در سِری های مختلف Wiz mind S، Wiz mind X، Wizsense و غیره تولید میشوند که هریک از این سِری ها دارای امکانات منحصر به فرد خود هستند. دوربین های IP داهوا به سه صورت اقتصادی، میان رده و گران قیمت تولید میشوند که افراد میتوانند بر اساس نیاز و قیمت تصمیم گیری کنند. سری WizMind برای حرفهایهایی که به دنبال نوآوریهای جدید و بهترین کیفیت هستند، سری WizSense برای حرفهایهایی که به تعادل کارایی و هزینه علاقه دارند و سری Lite برای مشتریانی که به کیفیت اهمیت میدهند اما بودجه محدودی دارند.
امکانات دوربین داهوا
از آنجایی که تنوع محصولات برند داهوا بسیار گسترده میباشد، نمیتوان برای تمامی دوربین های داهوا امکانات و قابلیت های یکسان در نظر گرفت. یکی از سیاست های داهوا این است که با تولید محصولات متنوع طیف وسیعی از نیاز ها را رفع کند، به همین علت تمامی دوربین های HDCVI و IP این برند، در هر مدل نسبت به مدل دیگر، با قابلیت های متفاوت تولید میشوند. در ادامه به صورت تخصصی انواع قابلیت های دوربین مداربسته HDCVI و IP داهوا مورد بررسی قرار میگیرند.
امکانات دوربین مداربسته HDCVI داهوا
شرکت داهوا اولین دوربین های HDCVI نسل ۰.۲ خود را در سال ۲۰۱۲ به بازار عرضه کرد و سپس با پیشرفت تکنولوژی به امکانات آن ها افزود تا جایی که امروزه ۰.۶ آخرین نسل دوربین های HDCVI داهوا محسوب میشوند. در طی این سال ها شرکت داهوا سعی کرده است تا تمرکز خود را بر روی قابلیت هایی همچون هوش مصنوعی، افزایش وضوح تصاویر، کاهش کابل های مصرفی هنگام نصب و سایر موارد بگذارد.
- POC
یکی از قابلیت هایی که بر روی برخی از دوربین های آنالوگ داهوا استفاده شده است، ویژگی POC میباشد. واژه POC مخفف power on coax است، اکثر دوربین های آنالوگ برای اتصال به دستگاه ضبط کننده و تامین برق به دو کابل مجزا احتیاج دارند. داهوا به منظور اینکه تعداد این کابل ها را کاهش دهد و موجب سهولت در نصب شود، برخی از دوربین های خود را با قابلیت POC تولید کرده است که به واسطه یک کابل میتوانند همزمان برق خود را تامین کنند و به دستگاه متصل گردند. اکثر دوربین های POC داهوا از دستگاه HCVR برای ذخیره اطلاعات استفاده میکنند.
- HDCVI-IoT
اینترنت اشیا یا IoT به معنای اتصال دستگاهها به یکدیگر است. HDCVI-IoT یک زیرساخت IoT بر پایه فناوری HDCVI است که به سنسور های مختلف مانند دما، رطوبت، کربن مونوکسید و غیره متصل میشود و داده های آن ها را به دستگاه XVR انتقال میدهد. این امکان باعث میشود تا کاربران را از شرایط و خطرات مطلع کند و در صورت نیاز به آنها هشدار دهد. DH-HAC-LC1220T داهوا نمونه ای از دوربین های این برند است که از قابلیت HDCVI-IoT پشتیبانی میکند و میتواند به سنسور های رطوبت و دما متصل شود.
- Digital Audio Signal Transmission
این قابلیت اصوات ضبط شده توسط میکروفن قرار گرفته در داخل دوربین (built-in-MIC) یا میکروفن نصب شده به دوربین را از فرمت آنالوگ با سطح نویز پایین به دیجیتال تبدیل میکند. به صورت کلی میزان نویز صدا، نسبت سیگنال به نویز و میزان تاخیر دریافت صدا در دوربین های HDCVI داهوا نسبت به سایر رقبا عملکرد بهتری دارد.
- Audio-over-Coax
فناوری DAC موجب میشود تا تصاویر و صدای دوربین (میکروفن داخلی یا میکروفن جانبی) تنها به واسطه یک کابل کواکسیال به دستگاه منتقل شوند. این مسئله به استفاده کمتر از کابل و در نتیجه کاهش هزینه ها و انتقال مستقیم صدا و بهبود کیفیت آن کمک میکند. از جنبه ای دیگر، به علت اینکه دستگاه های DVR تنها میتوانند فرمت آنالوگ را شناسایی کنند، DAC با تبدیل سیگنال های صوتی دیجیتال به آنالوگ در این فرایند موثر است و باعث میشود تا دستگاه DVR بتواند داده های صوتی ضبط شده را پردازش کند.
- انتقال تصویر در فاصله طولانی
معمولا دوربین های آنالوگ برای استفاده در فواصل طولانی پیشنهاد نمیشوند و افت کیفیت پیدا میکنند، اما دوربین های مداربسته HDCVI داهوا میتوانند در مسافت های طولانی بدون افت سیگنال تصاویر را نشان دهند. Dahua HDCVI میتواند در فاصله ۱۲۰۰ متری وضوح ۷۲۰ پیکسل و در فاصله ۷۰۰ متری کیفیت ۴ مگاپیکسل داشته باشد. نکته مهم درباره فاصله ۱۲۰۰ این است که اگرچه کیفیت تصویر آنچنان بالا نیست ولی افت و نویز ندارد.
امکانات دوربین مداربسته IP داهوا
دوربین های تحت شبکه در مقایسه با HDCVI جدیدتر هستند و مسلما دارای امکانات بیشتری میباشند. اگرچه که دوربین های IP و HDCVI هر دو از هوش مصنوعی بهره میبرند اما عملکرد های AI در دوربین های تحت شبکه بیشتر و دقیق تر میباشد. دوربین های IP به واسطه اتصال به اینترنت و قابلیت های هوش مصنوعی دارای امکانات بسیاری هستند. در ادامه چندین مورد از ویژگی های به کار رفته در دوربین های تحت شبکه داهوا مورد بررسی قرار میگیرند، البته این ویژگی ها در تمامی دوربین های IP داهوا وجود ندارند و قابلیت های هر مدل دوربین تحت شبکه این برند با دیگری متفاوت است.
- نوردهی عمیق در شب
شرکت داهوا، برای ضبط تصاویر در شب بر روی برخی از دوربین های خود تغییراتی ایجاد کرده است تا بتوانند تحت نور کم وضوح بالا داشته باشند. به فرض مثال عملکرد دوربین های تحت شبکه سری WizMind S را ارتقا داده است و آن ها را از مدل starlight و starlight plus به یک فناوری بالاتر با عنوان deeplight مجهز نموده است. دوربین های دارای قابلیت deeplight با بهره گیری از الگوریتم یادگیری عمیق برای کاهش نویز، دستیابی به کیفیت بهتر و غیره استفاده میکنند.
- POE
دوربین های تحت شبکه میتوانند به دو شیوه بی سیم و به واسطه کابل LAN به اینترنت متصل شوند. فناوری POE علاوه بر اینکه برق دوربین های IP را تامین میکند، در فرایند اتصال آن ها به اینترنت نیز نقش دارد. تمامی دوربین های IP داهوا از فناوری POE بهره مند هستند که در کاهش هزینه های نصب موثر میباشد. در نهایت باید توجه کرد که معقوله POE برای دوربین هایی است که با کابل LAN به اینترنت متصل میشوند، دوربین های بیسیم احتیاجی به کابل ندارند و به صورت وایرلس میتوانند به وای فای متصل شوند.
- پشتیبانی از دو ورودی برق
برخی از دوربین های تحت شبکه داهوا از دو آداپتور برق DC12V و AC24V پشتیبانی میکنند. هنگامی که سوئیچ و آداپتور برق (DC یا AC) به صورت همزمان به دوربین وصل هستند، اگر یکی از منابع برق قطع شود، دوربین به صورت خودکار بدون اینکه ریست شود از منبع برق دیگر استفاده میکند. این مسئله کمک میکند تا عملیات ذخیره فیلم پیوسته و بدون قطع شدن انجام شود.
- انتقال تصاویر به فضای ابری
هنگامی که دوربین های مداربسته IP داهوا به اینترنت متصل میشوند، میتوانند علاوه بر دستگاه NVR، اطلاعات و ویدیو ها را بر روی فضای ابری نیز ذخیره کنند. شرکت داهوا دارای سرور فضای ابری امن میباشد که افراد میتوانند برای ذخیره سازی ویدیوهای دوربین مداربسته خود از آن بهره ببرند.
- افزایش وضوح تصاویر هوشمند
قابلیت AI-powered image میتواند در شرایط نوری کم، بک لایت و شب، وضوح تصاویر را به شدت بالا ببرد. این قابلیت در شرایط نوری کم به دو شیوه در تنظیم نور تصویر نقش دارد، اول اینکه نور کلی تصویر را در هر FPS (فریم بر ثانیه) متعادل میکند و دوم اینکه عمده تمرکز خود را بر روی افراد و وسایل نقلیه میگذارد و از یادگیری عمیق کمک میگیرد تا تصاویر و جزئیات نویز نداشته و واضح باشند. یکی از قابلیت های AI-powered image ویژگی TDE است، در این حالت دوربین در عرض چند ثانیه از یک سوژه با شدت نور مختلف چندین عکس میگیرد و سپس آن ها را با یکدیگر ادغام میکند تا در نهایت یک تصویر واضح به دست آید.
قیمت دوربین مداربسته داهوا با توجه به قابلیت
شرکت داهوا سعی کرده است تا برای هر نوع از دوربین های HDCVI و IP قابلیت هایی منحصر به فرد و موثر در نظر بگیرد. برای قیمت گذاری یک دوربین، تنها قابلیت های آن ها مهم نیستند و عواملی همچون جنس بدنه، درجه حفاظت، رزولوشن تصویر، سنسور و سایر موارد نیز تاثیر گذار میباشند. هر یک از دوربین های تحت شبکه و آنالوگ این برند دارای سِری و چندین مدل مختلف هستند. WizMind S، WizMind ،WizMind X، POC، Active Deterrence و سایر سِری ها از جمله مجموعه های دوربین آنالوگ و تحت شبکه داهوا محسوب میشوند.
امکانات و ویژگی مشترک انواع دوربین مداربسته داهوا
در زمینه هوش مصنوعی با استفاده از یادگیری عمیق (deep learning)، دوربین میتواند داده های بسیاری را تحلیل کند. فناوری یادگیری عمیق در اکثر دوربین های مداربسته تحت شبکه و آنالوگ داهوا که دارای هوش مصنوعی هستند به صورت مشترک وجود دارد. این فناوری به دوربین کمک میکند تا مواردی مانند تشخیص و شناسایی چهره، حرکت ماشین و افراد، ردگیری افراد و ماشین، تشخیص دزدی و ورود غیر مجاز، شمارش افراد، پلاک خوانی و غیره را انجام دهد. یادگیری عمیق یکی از عملکرد های مشترک بین اکثر دوربین های HDCVI و IP داهوا که از AI (هوش مصنوعی) بهره بره اند میباشد.
نتیجه گیری
از آنجایی که دوربین های مداربسته از لحاظ تکنولوژی نسبت به یکدیگر متمایز هستند، امکانات قرار گرفته در داخل آن ها نیز با دیگری متفاوت میباشد. در بالاتر سعی شد که یک نگاهی مختصر به دوربین های IP و آنالوگ داهوا داشت و سپس قابلیت های هریک را به صورت جداگانه بیان کرد، این انتخاب خود افراد است که تصمیم بگیرند برای خرید به سمت کدام یک ترغیب شوند.