بررسی مسئله تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه همواره جز مواردی است که افراد هنگام تهیه سیستم های نظارتی به آن دقت دارند. به طور خلاصه دوربین های مداربسته به دو دسته IP و AHD تقسیم میشوند. دوربین مداربسته آنالوگ اچ دی (AHD) در مقایسه با تحت شبکه دارای فناوری قدیمی تری میباشد، اما این بدین معنا نیست که دوربین های AHD در مقابل IP ها حرفی برای گفتن ندارند و خریدن آن ها توصیه نمیشود. در ادامه به چند مورد از جنبه های مثبت دوربین های آنالوگ در مقایسه با تحت شبکه ها اشاره میشود.
فهرست عناوین
Toggleمزیت دوربین مداربسته AHD نسبت به دوربین مداربسته IP
بسیاری از مردم تصور میکنند چون دوربین IP جدیدتر است لزوما در تمامی موارد از دوربین های AHD بهتر میباشد اما این تفکر اشتباه بوده و دوربین های آنالوگ از شرایط و نکات مثبتی برخوردار میباشند که به نوعی برای آن ها مزیت است.
قیمت مناسب
اکثر دوربین های مداربسته AHD در مقایسه با سایر IP ها قیمت ارزان تری دارند. پایین تر بودن قیمت دوربین های AHD به معنای کیفیت پایین تصاویر یا قطعات نیست. عواملی همچون استفاده کردن از سنسور های CMOS یا CCD سادهتر که هزینه تولید آنها کمتر از حسگرهای دوربینهای IP است باعث قیمت کمتر این دوربین ها میشوند.
در امان بودن از هک شدن
از آنجایی که دوربین های AHD برای کار کردن به اینترنتی احتیاجی ندارند این مسئله موجب میشود تا از خطراتی همچون هک شدن دور بمانند. دوربین های تحت شبکه بر بستر اینترنت کار میکنند و در برخی موارد میتوان تنظیم کرد که علاوه بر دستگاه NVR، ویدیو های آن ها در فضای ابری نیز ذخیره شود. در صورتی که تنظیمات امنیتی این دوربین ها به درستی انجام نشود یا سروری که اطلاعات بر روی آن ذخیره میشود ایمن نباشد، هکر ها میتوانند به سیستم دوربین نفوذ کنند. منظور از در امان ماندن دوربین های آنالوگ این نیست که اصلا قابل هک نیستند بلکه نفوذ کردن به آن ها با دشواری بیشتری همراه است.
راه اندازی راحت تر
دوربین های آنالوگ برای اینکه به دستگاه ضبط کننده DVR متصل شوند به کابل کواکسیال دارند. بسیاری در دوربین های AHD به حالت PNP هستند. واژه PNP مخفف plus and play میباشد، این یعنی دوربین های آنالوگ به محض اینکه با کابل کواکسیال به دستگاه وصل میشوند میتوانند سیگنال ها را انتقال و تصاویر را نشان دهند. برای راه اندازی دوربین های IP، باید برای هر دوربین یک آدرس IP تعریف کرد و سایر تنظیمات مربوط به اینترنت، سازگاری با روتر و سوئیچ و غیره را انجام داد که هریک از آن ها وقت زیادی میگیرند.
تاخیر در ارسال کمتر
در برخی از دوربین های مداربسته ممکن است به خاطر شرایط و دلایل مختلف، تصاویر با تاخیر بر روی مانیتور نمایش داده شوند. دوربین های آنالوگ نیز ممکن است بنا بر فاصله زیاد دستگاه یا تبدیل سیگنال دچار این مشکل شوند، اما به صورت کلی در مقایسه با دوربین های تحت شبکه کمتر با تاخیر در ارسال مواجه میشوند. دوربین های IP به علت اینکه با اینترنت کار میکنند و با فرایند های رمزنگاری مانند H.264 یا H.265 رو به رو هستند معمولا احتمال اینکه در ارسال تصاویر تاخیر داشته باشند بیشتر است.
معایب دوربین مداربسته IP نسبت به دوربین مداربسته AHD
در این قسمت نکات منفی دوربین های تحت شبکه در مقایسه با آنالوگ ها مورد بررسی قرار میگیرد. اگرچه دوربین های IP جدیدتر میباشند اما قرار نیست که از همه جهات بهتر باشند و نتوان هیچ عیبی را به آن ها وارد دانست.
هزینه گران
قطعاتی که داخل دوربین های تحت شبکه مورد استفاده قرار میگیرند به روز تر و بیشتر هستند که همین مسئله باعث میشود تا بهای تمام شده آن ها گران تر باشد. به فرض مثال دوربین های IP اکثرا دارای قطعه ای با عنوان NIC هستند که بر روی مادربورد آن ها نصب میشود و وظیفه آن ایجاد اتصال به اینترنت و انتقال سیگنال ها است. سایر قسمت ها مانند سنسور جدید و بزرگتر، ذخیره سازی داخلی و خارجی و غیره از جمله دیگر مواردی هستند که بر روی قیمت دوربین های تحت شبکه تاثیر میگذارند.
احتیاج به پهنای باند بیشتر
پهنای باند در دوربینهای تحت شبکه به میزان دادهای اشاره دارد که برای انتقال تصاویر ویدئویی از دوربین به سیستم مرکزی یا دیگر دستگاهها نیاز است. دوربین های تحت شبکه به علت رزولوشن تصویر و فریم ریت بر ثانیه بالاتر به پهنای باند بیشتری احتیاج دارند.
اقلام لازم برای نصب دوربین مداربسته آنالوگ AHD
دوربین های آنالوگ برای اینکه راه اندازی شوند به یک دستگاه DVR و هارد احتیاج دارند که اطلاعات بر روی آن ذخیره شوند. کابل کواکسیال برای اتصال به دستگاه، فیش BNC، منبع تغذیه، مانیتور و سایر ملزومات از دیگر اقلام ضروری برای نصب دوربین مداربسته آنالوگ میباشند.
کلام آخر
منظور از این مقاله تشویق به خرید دوربین آنالوگ نیست، بلکه هدف از آن تشریح دوربین های AHD و ویژگی های برتر آن ها نسبت دوربین های تحت شبکه میباشد. دوربین های آنالوگ به علت اینکه قدیمی تر هستند کمتر به آن ها اشاره و مزیت رقابتی آن ها نادیده گرفته میشود. دوربین AHD برای استفاده در محیط های کوچک یا افرادی که قصد دارند با پرداخت هزینه کم، امنیت محیط را تامین کنند، پیشنهاد میشود.